Anasayfa Kitap Cevapları
2 Mayıs 2023, 20:33 - Mehmet Yazdı

Osmanlı Devleti’nde Çıkarılan Gazete ve Dergilerin Toplum Hayatına Katkısı Nelerdir? Açıklayınız

Osmanlı Devleti’nde Çıkarılan Gazete ve Dergilerin Toplum Hayatına Katkısı Nelerdir?

Sonraki Ödev:  Osmanlı Devleti’nin Her Alanda Yenilikler Yapmaya İhtiyaç Duymasının Sebepleri Neler Olabilir? Açıklayınız

Osmanlı Devleti’nde Çıkarılan Gazete ve Dergilerin Toplum Hayatına Katkısı Nelerdir

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 75-76-77-78-79. Cevapları MEB Yayınları

Osmanlı Devleti’nde çıkarılan gazete ve dergilerin toplum hayatına katkısı ile haberler toplumun her kesimine, köylere ve şehirlere kolaylıkla yayılmış oldu bu sayede halk güncel konularda bilgili hale geldi. Ayrıca bu sayede Osmanlı halkı devlet işlerinden de haberdar olmaya başladı.

Gazete ve dergilerin toplum hayatına girmesiyle beraber okuma oranında artış sağlandı ve halk arasında okuma ve yazma alışkanlığı yaygınlaşmış oldu. Böylelikle toplum daha kültürlü bir hale gelirken medenileşme de sağlanmış oldu.

Osmanlı Devleti’nde gazete ve dergiler halkın anlayacağı bir üslupla yazıldığı için bütün insanlara hitap etmiş oldu ve bu sayede Osmanlı halkı her konuda bilgiye zamanında ulaşmış oldu. Halk aydınmış oldu ve halk arasında ortak bir duygu gelişmiş oldu.

Sonraki Ödev:  Telgrafın Osmanlı Devleti’nde Kullanılması Sosyal ve Ekonomik Hayatı Nasıl Etkilemiştir? Düşüncelerinizi Açıklayınız
Sonraki Ödev:  Osmanlı Devleti'nde Matbaanın Kurulmasının, Sadece Bilimsel Eserlerin Basılması Koşuluyla Kabul Edilmesinin Sebepleri Neler Olabilir?
Sonraki Ödev:  Ulaşım Alanında Yaşanan Gelişmeler Başka Hangi Alanlardaki Gelişmelere Yol Açmıştır? Açıklayınız.
Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap