Gayrimüslimler, yani Müslüman olmayanlar, dini eserler, Kur’an ve İslami eserler ısmarlamak konusunda isteksizdirler. Osmanlı Devleti matbaada sadece ilmî kitapların basılmasına izin vermiş, ancak İslami eserlerle el yazması yazmaya devam etmiştir.
Aynı zamanda tefsir, fıkıh ve kelam gibi kitapların yayınlanmasına da izin verilmez. Kitaplar matbaada da çoğaltılmadı. Osmanlı İmparatorluğu’nda matbaacılık neden sadece bilimsel eserlerin yayınlanması şartıyla kurulmuştur. Gayrimüslimler, yani gayrimüslimler, dini işlerin, Kur’an-ı Kerim’in ve İslami işlerin emanet edilmesini istemezler. Osmanlı İmparatorluğu matbaayı yalnızca akademik kitaplar basmak için kullandı, ancak İslami eserlerin el yazmalarını yazmaya devam etti. Aynı zamanda Tefsir, Fıkıh ve Kelam gibi kitapların yayınlanmasına da izin verilmedi. Ayrıca bu kitaplar matbaada basılmamıştır.
Osmanlı Devletinde yaşayan gayrimüslimler islami kitapların ve Kur’an-ı Kerim’in basılmasında oldukça isteksizdirler. Bu yüzden Osmanlı Devleti sadece ilmi kitapların yazılmasına karar vermiştir. Dini yazılar ise el yazısıyla yazılmaya devam etmiştir.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.