Anasayfa Kitap Cevapları
3 Mayıs 2023, 1:18 - Mehmet Yazdı

Karadeniz Kıyı Kesiminde Ormanların Geniş Yer Kaplaması Bölgede Hangi Sanayi Kollarının Gelişmesini Sağlamıştır?

Karadeniz Kıyı Kesiminde Ormanların Geniş Yer Kaplaması Bölgede Hangi Sanayi Kollarının Gelişmesini Sağlamıştır? Düşüncelerinizi Söyleyiniz.

Sonraki Ödev:  Marmara’da Ahır Hayvancılığı Yapılırken Doğu Anadolu'da Mera Hayvancılığı Yapılmasının Sebeplerini Karşılaştırınız.

Karadeniz Kıyı Kesiminde Ormanların Geniş Yer Kaplaması Bölgede Hangi Sanayi Kollarının Gelişmesini Sağlamıştır

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 160-161-162-165-166-168-169 Cevapları MEB Yayınları

Karadeniz kıyı kesiminde ormanların geniş yer kaplaması ile bölgede özellikle başta ormancılık olmakla beraber inşaat sektöründe de gelişerek ülke ekonomisine katkı sağlamıştır. Geniş arazisi ve bitki örtüsüyle tarımda da faaliyet göstererek ve ayrıca çay üretiminde birinci sırada olarak ekonominin gelişmesine destek olmuştur.

Karadeniz Bölgesi’nde ormanların geniş yer kaplaması ve ormanlar sayesinde kerestecilik, inşaat sektörü, mobilya üretimi, matbaa, kağıt fabrikaları ve gemi sanayi ile ekonominin bu alanlarda genişlemesi sağlanmıştır. Karadeniz’de üretilen fındık, fıstık, ceviz ve çay gibi bitkilerin ihracatı da yapılmaktadır. Karadeniz ormanları ülke ekonomisi için çok değerlidir.

Sonraki Ödev:  Yaşadığınız Yerde Yapılan Hayvancılık Faaliyetlerinin Neler Olduğunu Söyleyiniz.
Sonraki Ödev:  Yaşadığınız Bölgede Yetiştirilen Sanayi Bitkilerinin Hangi Sanayi Kolunda Ham Madde Olarak Kullanıldığını Söyleyiniz
Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap