Ailemizin tarihini sözlü tarih ve soyağacı yöntemleri ile yazarken evimizde bulduğumuz tapu gibi belgeler ve çeşitli eski zamanlardan kalma fotoğraflar ile destekleyebiliriz.
Sözlü tarih ve soy ağacı çalışmaları yaparken, ailemizin tarihini daha yakından tanımak adına evde yaptığımız detaylı araştırmalar neticesinde birtakım belgeler ve fotoğraflar görmemiz mümkündür. Bu belgeler arasında en sık rastlananı tapu ve doğum belgeleridir. Tapu ve doğum belgeleri ailemizin hangi bölgede veya hangi şehirlerde yaşadığını bizlere gösterir. Aynı zamanda aile büyüklerimizin yaşını ve doğduğu zamana doğum belgesinden öğrenebiliriz. Bunun dışında aile geleneği olarak anne-babanıza aile büyüklerinden kalan giysi, takı, aksesuar, süs eşyaları ve fotoğraflar ailemizi daha yakından tanımamıza yardımcı olan görsel materyallerdir.
Ailemizin tarihini yazarken en çok eski fotoğraflardan yardım alabilirim. Ayrıca evde bulunan tapu ve doğum belgesi gibi resmi belgelerde bana oldukça yardımcı olur.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.