Gölge oyunu Türk kültüründe önemli bir yere olan sanat dalları arasında karşımıza çıkmaktadır. Geleneksel olarak gölge oyununda hayvan derilerinden figürler yapılmaktadır. Figürlerin yanı sıra çeşitli objeler ve eşyalar da hazırlanır.
Yapılmış olan figür, eşya ve objeler bir perde üzerine gölgeleri yansıtılarak oynatılır. Bu gölgeler ile yapılan oyuna ise gölge oyunu ismi verilmektedir. Gölge oyununun kökeninin tarihsel olarak 10. Yüzyıla dayandığı tahmin edilmektedir. Nerede ortaya çıktığı hakkında kesin bir kanı olmasa da yaygın görüş Asya kıtasında ortaya çıktığı yönündedir. Ancak farklı kültürlerde de gölge oyununun var olduğunu görebilmek mümkün. Bu oyunun geniş bir coğrafyaya yayıldığı biliniyor.
Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. En bilineni Karagöz Hacivat’tır. Karagöz ve Hacivat birbirleriyle sürekli atışma halindedir. Ayrıca gölge oyunları Ramazan ayının önemli etkinliklerindendir.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.