Efsanelerde çok eski devirler ve bu devirlere ait olağanüstü olaylar ve varlıklar anlatıldığı için inanılmaması gerekmektedir. Aynı zamanda bunları kimin anlattığı olayların gerçeklik payının olup olmadığı net şekilde bilinmediği için de kanıtlanamama durumundan dolayı inanmak doğru olmasa gerek.
Efsanelerin ortaya çıkmasında ve olayların anlatılmasında abartılar çok fazla olsa da aslında insanların hayatlarında yaşayabilme ihtimallerine karşı da ders çıkarma durumu olabilir. Hayal ürünü olan ve olağanüstü şekilde durumları yansıtan efsaneler gerçek değildir. En belirgin özelliği zaten hayal durumlar ve insanlar olduğu için de çok inandırıcı gelmemektedir. Efsaneler ortaya çıktıkları dönemin, toplumun yaşayış biçimlerini ve hatta inanışlarını bizlere yansıtmaktadır.
Efsaneler yazılı bir şekilde kayda geçmeyen şeyler için uydurulan hikayelerdir. Kulaktan kulağa anlatıldığı için zamanla değişmiş ve abartılmıştır. Bu yüzden inanılmamalıdır.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.