Osmanlı Devleti, 1361 ila 1371 yılları arasında başkentini Edirne olarak değiştirmiş ve Edirne, 1453 yılına kadar Osmanlı Devleti’nin başkenti olarak kalmıştır.
Osmanlı Devleti’nin başkentini Bursa’dan Edirne’ye taşıma sebepleri başlıca şunlardır; Edirne’nin Balkanlara ve Avrupa ülkelerine, Bursa’dan oranla daha yakın konumda olması, Edirne’nin konumunun Batı ülkeleri ile Bizans’ın bağlantılarını kesen noktada olması, Osmanlı Devleti’nin Balkanlarda ilerleyişin hızlanmasını istemesi, Edirne’yi alarak Balkanlar’a yerleştiklerini kesin bir şekilde göstermek istemesi ve Edirne’nin askeri üs olanağıyla Rumeli fethi sırasında coğrafi kolaylık sağlayacak olmasıdır.
Osmanlı Devleti, tüm bu yukarda bahsedilen sebeplerden ve düşüncelerden ötürü Bursa’da olan başkenti Edirne olarak değiştirme kararı almıştır ve 1453 yılına kadar başkent Edirne olmuştur.
Edirne jeopolitik konum olarak Balkanlara ve Avrupa ülkelerine Bursa’dan daha yakındır. Balkanlarda ki ilerleyişin hızlanmasını isteyen Osmanlı Devleti başkentini Bursa’dan Edirne’ye taşımıştır.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.