Anasayfa Kitap Cevapları
23 Kasım 2023, 20:55 - Aysel Alpay Yazdı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 22-24-25. Cevapları MEB Yayınları

Davranış Uzmanı Cevapları

1. Ünite – Okulumuzda Hayat: 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 22-23-24-25 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları MEB Yayınları

Düşünelim

Sevdiğiniz bir hikâye ya da fıkrayı sıra arkadaşınızla birbirinize sırayla anlatınız. Arkadaşınızı dinlerken onunla göz teması kurmayınız. Başka şeylerle ilgileniniz.

Anlatırken ne hissettiniz?
Cevap: Arkadaşım beni dinlediği ve saygı gösterdiği için mutlu oldum.

Dinlerken ne hissettiniz?
Cevap: Arkadaşımın anlattıklarını saygıyla dinlememek bana kendimi kötü hissettirdi.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 121-125. Cevapları TUNA Yayıncılık

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları MEB Yayınları

Uygulayalım

Olumlu davranışların olduğu görsellerin kutucuğunu istediğiniz renge boyayınız. 5. kutuya olumlu bir davranış, 6. kutuya olumsuz bir davranış yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları MEB Yayınları

1. Yukarıdaki olumlu davranışlar size yapılsaydı nasıl etkilenirdiniz?
Cevap: İyi anlamda etkilenirdim. Kendimi mutlu ve değerli hissederdim.

2. Yukarıdaki olumsuz davranışlar size yapılsaydı nasıl etkilenirdiniz?
Cevap: Kendimi çok kötü ve değersiz hissederdim.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları MEB Yayınları

Değerlendirelim

1. Ayşe, Ali’nin önerisini yaparsa sizce ne olur? Neden?
Cevap: Arkadaşının özel eşyalarını izinsiz karıştırmış ve yanlış bir hareket yapmış olur.

2. Ayşe, Müge’nin önerisini yaparsa sizce ne olur? Neden?
Cevap: Mert’le araları bozulur. Birbirlerine saygısızlık yapmış olurlar.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 202-204. Cevapları MEB Yayınları

3. Ayşe, Can’ın söylediği gibi silgisini vermeseydi sizce ne olurdu? Neden?
Cevap: Arkadaşına yardımcı olmamış olurdur. Paylaşımcı olmamız gerekir.

4. Ayşe, Canan’ın önerisini yaparsa sizce ne olur? Neden?
Cevap: En doğru olanı yapmış olur böylece arkadaşını da kırmamış olur.

5. Böyle bir durumla karşılaşsaydınız siz ne yapardınız? Neden?
Cevap: Bende arkadaşımı bekler ve onu kırmadan silgiyi isterdim. Çünkü arkadaşım unutmuş olabilir önemli olan birbirimizi kırmamak.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap