Anasayfa Kitap Cevapları
23 Kasım 2023, 20:36 - Sena Yazdı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 68-70-71. Cevapları MEB Yayınları

Görev de Benim Sorumluluk da Cevapları

2. Ünite Evimizde Hayat: 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 68-69-70-71. Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları MEB Yayınları

Düşünelim

• İki görsel arasındaki farkın sebebi sizce nedir? Söyleyiniz.
Cevap: İki görsel arasındaki farkın sebebi sağdaki çocuğun sorumluluk sahibi olmasıdır.


• Yaşadığınız ortamın hangi görsele benzemesini isterdiniz? Neden?
Cevap: Yaşadığım ortamın sağdaki görsele benzemesini isterdim.


Keşfedelim Benden Önce Sen Cevapla

1. Sorumluluklarınızı yerine getirince ne hissediyorsunuz?
Cevap: Sorumluluklarımı yerine getirince kendimi yenilenmiş, huzurlu ve enerjik hissediyorum.


2. Sorumluluklarınızı yerine getirmeyince ne hissediyorsunuz?
Cevap: Sorumluluklarımı yerine getirmeyince kendimi huzursuz, enerjim tükenmiş gibi hissediyorum.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 94-95. Cevapları TUNA Yayıncılık

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları MEB Yayınları

UYGULAYALIM

1. Efe ve babası nasıl bir iş bölümü yapmışlardır?
Cevap: Efe çiçekleri sulayacak ve köpeğin suyunu yenileyecek, babası ise akşam için yemek hazırlayacak ve kapıyı yağlayacak.


2. Efe’nin evde tek başına yapabileceği görev ve sorumluluklar neler olabilir?
Cevap: Efe evde tek başına etrafı toparlayabilir, köpeğin mamasını ve suyunu verebilir.


3. Efe’nin evde babası ile birlikte yapabileceği görev ve sorumluluklar neler olabilir?
Cevap: Efe babası ile birlikte yemek yapabilir, evi temizleyebilir ve market alışverişi yapabilirler.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları MEB Yayınları

Görev ve Sorumluluklarımız

Aşağıdaki ifadelere göre görev ve sorumluluk çarkının her dilimine bir görev veya sorumluluk yazınız.

• Evinizde sizin üzerinize düşen görev veya sorumlulukları yeşil bölümlere,
• Evinizde yetişkinlerin üzerine düşen görev veya sorumlulukları mavi bölümlere,
• Evinizde ortak görev veya sorumlulukları ise pembe bölümlere yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları MEB Yayınları


• Etkinlik bittikten sonra aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 113-116-117. Cevapları TUNA Yayıncılık

1. Yapmaktan hoşlanmadığınız görev ve sorumluluklarınız var mı? Bunları yerine getirmediğinizde ne olur? Örnek vererek yazınız.
Cevap: Yatağımı toplamaktan hoşlanmıyorum. Yatağımı toplamadığımda odam darmadağın gözüküyor.


2. Görev ve sorumluluklarınızı yerine getirmediğinizde ebeveynleriniz sizce ne hissedebilir?
Cevap: Görev ve sorumluluklarımı yerine getirmediğimde ebeveynlerim üzülebilir ve daha fazla yorulurlar.


3. Günümüzdeki çocuklar ile gelecekteki çocukların görev ve sorumlulukları arasında hangi farklar olacaktır?
Cevap: Günümüzde çocuklar kendi odalarını ve yataklarını toplamaktalar. Gelecekteki çocuklar teknolojinin gelişmesinden ve yardımcı robotların geliştirilmesinden dolayı bu görevleri yapmayabilirler.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap