Anasayfa Kitap Cevapları
26 Kasım 2023, 14:13 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126-129-132. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

10 ve 100 İle Kısa Yoldan Çarpma İşlemi Cevapları

3. Ünite: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 125-126. Cevapları Ekoyay Yayıncılık


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Aşağıdaki çarpma işlemlerini kısa yoldan yapınız.
Cevap:

a) 75 x 10 = …750…
b) 98 x 10 = …980…
c) 85 x 10 = …850…
ç) 65 x 10 = …650…


2. Aşağıdaki çarpma işlemlerini kısa yoldan yapınız.
Cevap:

a) 4 x 100 = …400…
b) 5 x 100 = …500…
c) 8 x 100 = …800…
ç) 1 x 100 = …100…


Çarpma İşleminde Çarpanların Arttırılıp Azaltılması Cevapları

3. Ünite: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 127-128-129. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 134-135-136-138-139. Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

Aşağıdaki tabloyu inceleyiniz. Diğer tablolarda boş bırakılan yerleri örnekteki gibi doldurunuz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları Ekoyay Yayınları


Çarpma İşlemini Kullanarak Problem Çözelim Cevapları

3. Ünite: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 130-131-132. Cevapları Ekoyay Yayıncılık


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Ahmet Amca, her birinde 145 tane yumurta bulunan 4 sepet yumurta’nın 426 tanesini sattı. Satılacak kaç yumurta kaldı?
Cevap:
145 x 4 = 580
528 – 426 = 102 yumurta kaldı.


2. Cansu, aldığı kitabın 25 sayfasını okudu. Kitabın kalan sayfalarını gün’de 15 sayfa okursa bir haftada bitirebilir. Cansu’nun okuduğu kitap kaç sayfadır?
Cevap:
15 x 7 = 105
105 + 25 = 110


3. Bir bakkal, her kutusunda 30 paket bulunan 12 kutu çay almıştır. Bir ay sonra 125 paket çay kaldığını gören bakkal, bir ayda kaç paket çay satmıştır?
Cevap:
30 x 12 = 360
360 – 125 = 235 paket çay satmıştır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 128-130-131-133. Cevapları MEB Yayınları

4. Ertuğrul’un bilyelerinin sayısı, Fatih’in bilyelerinin sayısının 5 katı kadardır. Fatih’in 27 bilyesi olduğuna göre ikisinin toplam kaç bilyesi vardır?
Cevap:
27 x 5 = 35
135 + 27 = 162 bilyeleri  vardır.


5. Yandaki resmi ve aşağıdaki sayıları kullanarak çarpma işlemi ile ilgili bir problem kurup çözünüz.
Cevap: Ali babanın 5 tane ineği vardır. Günlük 65 kilo süt veren bu inekler. Bir gün farklı olarak 18 kilo süt vermiştir. Toplamda bir haftada kaç kilo süt vermiştir?
Cevap:
65 x 6 = 390
390 + 18 = 408 kilo süt vermiştir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap