Anasayfa Kitap Cevapları
11 Mart 2024, 15:44 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 137-140-143. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Bölme İşlemi Cevapları

3. Ünite: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 133-134-135-136-137. Cevapları Ekoyay Yayıncılık


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları Ekoyay Yayınları

1. Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları Ekoyay Yayınları


2. Aşağıdaki bölme işlemlerini kısa yoldan yapınız.
Cevap:
20/10 = 2
40/10 = 4
50/10 = 5
10/10 = 1


Bölme İşleminde Bölünen, Bölen, Bölüm Ve Kalan Arasındaki İlişkiler Cevapları

3. Ünite: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 138-139-140. Cevapları Ekoyay Yayıncılık


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 140 Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Aşağıda verilen kalansız bölme işlemlerinde bölünenleri bulunuz
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 140 Cevapları Ekoyay Yayınları


2. Aşağıda verilen kalanlı bölme işlemlerinde bölünenleri bulunuz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 140 Cevapları Ekoyay Yayınları1


3. Bir bölme işleminde bölüm 18, bölen 7, kalan 6 ise bölünen kaçtır?
Cevap:

18 x 7 = 126
126 + 6 = 132


4. Bir bölme işleminde bölen 5 olduğuna göre kalan aşağıdakilerden hangisi olamaz? İşaretleyiniz.
Cevap: Bölme işleminde kalan sayı bölenden büyük olamaz. Bu yüzden 6 sayısı kalan olamaz.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 207-210-212-214. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Bölme İşlemini Kullanarak Problem Çözelim Cevapları

3. Ünite: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 141-142-143. Cevapları Ekoyay Yayıncılık


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

1. İki sandığın birinde 42, diğerinde 54 limon vardır. Sandıklardaki limonlar her torbada eşit sayıda limon olacak şekilde 8 torbaya konuyor. Her torbada kaç limon olur?
Cevap:

42 + 54 = 96
96 ÷ 8 = 12

Her torbaya 1 limon konmuştur.


2. Bir çiftçi, 120 yumurtanın 36 tanesini ayırdı. Kalan yumurtaları her biri 6 yumurta alan kutulara yerleştirdi. Çiftçi yumurtaları kaç kutuya yerleştirmiştir?
Cevap:

120 – 36 = 84
84 ÷ 6 = 14 kutuya yerleştirilmiştir.


3. Ali Bey 136 TL’ye bir pantolon aldı. Pantolonun 44 TL’sini peşin verdi. Geriye kalanını 4 eşit taksitle ödemek üzere satıcıyla anlaştı. Ali Bey’in ödeyeceği taksit miktarı kaç TL’dir?
Cevap:

136 – 44 = 92
92 ÷ 4 = 23 TL

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 110-112. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

4. Mustafa Amca’nın 3 ineği var. İneklerin her biri 15 litre süt veriyor. Mustafa Amca, ineklerden aldığı sütü 5 litrelik bidonlara doldurmak istedi. Bunun için kaç bidona ihtiyacı vardır?
Cevap:

3 x 15 = 45 L toplam süt
45 ÷ 5 = 9 bidona ihtiyaç vardır.


5. Bayramda annem 49 tane şekerpare yaptı. 9 tanesini biz yedik. Geriye kalanları 8 komşuya eşit olarak ikram ettik. Her bir komşumuza kaçar tane şekerpare ikram ettik? Hesaplayınız.
Cevap:

49 – 9 = 40
40 ÷ 8 = 5 şekerpare ikram etmiştir.


6. Aşağıdaki resmi ve yandaki sayıyı kullanarak bölme işlemi ile ilgili bir problem kurup çözünüz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları Ekoyay Yayınları

Dört arkadaş torbada bulunan 60 bilyeyi eşit sayıda paylaşacaktır. Buna göre kişi başına kaç bilye düşer?
Cevap:

60 ÷ 4 = 15 bilye düşer.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap