Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mart 2024, 23:41 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 156-158-160. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Kesirleri Tanıyalım Konu Değerlendirme Cevapları

4. Ünite: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 154-155-156-157-158-159-160. Cevapları Ekoyay Yayıncılık


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Aşağıdaki şekiller eş parçalara bölünmüştür. Şekilleri, boyalı bölgelerinin belirttiği kesirler ve bu kesirlerin okunuşları ile eşleştiriniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları Ekoyay Yayınları


2. Aşağıdaki şekiller eş parçalara bölünmüştür. Boyalı bölgeleri ifade eden kesirleri altlarına yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları Ekoyay Yayınları1


Paydası 10 ve 100 Olan Kesirler Konu Değerlendirme Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Aşağıda verilen kesirlerin birim kesirlerini yazınız.
Cevap:

a) 7/10 → 1/10
b) 8/10 → 1/10
c) 5/10 → 1/10
ç) 3/10 → 1/10

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 140-141. Cevapları MEB Yayınları

2. Aşağıda verilen kesirlerin birim kesirlerini yazınız.
Cevap:

a) 50/100 → 1/100
b) 24/100 → 1/100
c) 75/100 → 1/100
ç) 18/100 → 1/100


3. 8/10 kesrini sayı doğrusu üzerinde gösteriniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları Ekoyay Yayınları


Bir Çokluğun Belirtilen Kesir Kadarını Bulma Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Ayşe, kümesten 8 tane yumurta topladı. Ayşe’nin annesi bu yumurtaların 1/2’i ile omlet yaptı. Omlet için kaç tane yumurta kullanılmıştır?
Cevap:

8 . 1/2 = 8/2 = 4 yumurta kullanılmıştır.


2. Fatma, 24 tane boncuğun 1/4’i ile kendisine kolye yaptı. Fatma, kolye için kaç tane boncuk kullanmıştır?
Cevap:

24 . 1/4 = 24/4 = 6 tane boncuk kullanmıştır.


3. Bir marketteki 50 kg domatesin 1/5’i satılmıştır. Buna göre markette kaç kilogram domates satılmıştır?
Cevap:

50 . 1/5 = 50/5 = 10 kg domates satılmıştır

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 196-200-202-203. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

4. Seçil’in 16 tane hikâye kitabı vardı. Seçil, kitaplarının 1/4’ini arkadaşına hediye etti. Seçil, arkadaşına kaç tane kitap hediye etmiştir?
Cevap:

16 . 1/4 = 16/4 = 4 kitap hediye etmiştir.


5. Bir otoparkta 30 tane araç vardır. Bu araçlardan 1/6’inin rengi beyazdır. Bu otoparkta kaç tane beyaz araç vardır?
Cevap:

30 . 1/6 = 30/6 = 5 araç beyazdır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap