Anasayfa Kitap Cevapları
12 Aralık 2023, 2:23 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 172-176. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Yıl- Hafta- Gün ve Dakika-Saniye Arasındaki İlişkiler Cevapları

4. Ünite: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 170-171-172-173-174-175-176. Cevapları Ekoyay Yayıncılık


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 172. Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Aşağıda verilen ifadelerde boş bırakılan yerleri doldurunuz.
Cevap:

a) 1 yıl …365….. gündür.
b) 1 yılda ….52… hafta vardır.
c) 1 dakika …60…. saniyedir


2. Yılmaz ailesi her sene 5 hafta yazlıklarına gidiyor. Bu aile yılın kaç haftasını yazlıkta geçirmemektedir?
Cevap:  52 – 5 = 47 hafta yazlıkta geçirmemektedirler.


3. Bir ressam, bir yılda 218 gün resim kursu verdi. Ressamın bir yılda kurs vermediği gün sayısı nedir?
Cevap: 365 – 218 = 147 gün kurs vermemektedir.


4. Bir sincap, bir cevizi 48 saniyede yiyor. Sincap, cevizi 1 dakikadan kaç saniye daha az sürede yer?
Cevap: 60 – 48 = 12 saniye az sürede yemektedir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 164-165-166-167-168. Cevapları MEB Yayınları

5. Bir işçi çalıştığı iş yerinde her yıl 4 hafta izin kullanıyor. Bu işçi yılın kaç haftasını izin kullanmadan geçirir?
Cevap: 52 – 4 = 48 hafta izin kullanmadan geçirir.


Olayların Oluş Süreleri Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 176. Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Televizyonda gösterilen bir çizgi film saat 09.10’da başlamış, 09.25’te bitmiştir. Çizgi film kaç dakika sürmüştür?
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 176. Cevapları Ekoyay Yayınları


2. Bir tiyatro oyunu 19.20’de başlayıp 20.55’te bitmiştir. Oyun kaç dakika sürmüştür?
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 176. Cevapları Ekoyay Yayınları1


3. Eyüp, cumartesi ve pazar günleri 10.00 ile 11.10 saatleri arasında müzik kursuna gidiyor. Eyüp, haftada kaç saatini ve kaç dakikasını müzik kursunda geçiriyor?
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 176. Cevapları Ekoyay Yayınları3


4. Bir otobüs ve tren saat 13.20’de Ankara’dan aynı noktadan İstanbul’a hareket etti. Otobüs 20.35’te, tren 17.40’ta İstanbul’da aynı noktada oldu.
Her iki aracın kaç saat kaç dakikada İstanbul’da olduğunu hesaplayınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 176. Cevapları Ekoyay Yayınları4


5. Ömer annesi ve babasıyla alışverişe gitti. Evden çıktıklarında saat 13.40’ı gösteriyordu. Eve döndüklerinde ise saat 16.55 olmuştu. Ömerler kaç saat kaç dakika alışveriş yapmışlardır?
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 176. Cevapları Ekoyay Yayınları5


6. Okulda yıl sonunda kermes düzenlendi. Kermes 09.10’da başlayıp 15.25’te sona erdi. Kermes kaç saat kaç dakika sürmüştür?
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 176. Cevapları Ekoyay Yayınları6


7. Selim, her gün 18.10 ile 18.55 saatleri arasında kitap okuyor. 19.15 ile 19.45 saatleri arasında da akşam yemeğini yiyor. Selim’in kitap okuma ile yemek yeme süresi arasında kaç dakika fark vardır?
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 176. Cevapları Ekoyay Yayınları7

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.