Anasayfa Kitap Cevapları
16 Mart 2024, 5:30 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 232-236. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Metre İle Santimetre Arasındaki İlişki Cevapları

6. Ünite: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 232-233-234-235-236. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Metre İle Santimetre Arasındaki İlişki Cevapları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 232 Cevapları Ekoyay Yayınları

Boyumuzu ne ile ölçüyoruz?
Cevap: Metre ile ölçeriz.


Kumaşın uzunluğu ne ile ölçülüyor?
Cevap: Metre ile ölçülüyor.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Televizyonunuzun enini karışınızla ölçünüz. Kaç karış uzunluğunda olduğunu yazınız.
Cevap: 10 karış uzunluğundadır.


2. Odanızdaki halının boyunu ayağınızla ölçünüz. Halının kaç ayak uzunluğunda olduğunu yazınız.
Cevap: Halımızın boyu 24 ayak uzunluğundadır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 236-237-238-239. Cevapları MEB Yayınları

3. Sıranızın boyunu kaleminizle ölçünüz. Sıranın kaç kalem uzunluğunda olduğunu yazınız.
Cevap: 12 kalem uzunluğundadır.


4. Aşağıdaki noktalı yerleri doldurunuz.
Cevap:

a) Öğretmenimin boyu 169 cm’dir.
169 cm = …1…. m ..69…. cm

b) Arkadaşımın boyu 1 m 47 cm’dir.
1 m 47 cm = ..147…. cm

c) Zeynep’in boyu 1 m 48 cm’dir.
1 m 48 cm = …148… cm


5. Aşağıdaki noktalı yerleri tamamlayınız.
Cevap:

a) 170 cm = ….1.. m …70… cm
b) 235 cm = …2… m …35… cm
c) 309 cm = …3… m …9.. cm
ç) 418 cm = ….4… m …18.. cm


6. Aşağıdaki noktalı yerleri tamamlayınız.
Cevap:

a) 1 m 45 cm = ..145.. cm
b) 2 m 5 cm = ….205…. cm
c) 3 m 10 cm = …310…. cm
ç) 7 m 1 cm = ….701… cm

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap