Anasayfa Kitap Cevapları
19 Ekim 2023, 19:59 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 68-69-70. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

1. Ünite Değerlendirme 

1. Ünite: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 68-69-70. Cevapları Ekoyay Yayıncılık


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları Ekoyay Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları Ekoyay Yayınları

1. Yanda onluk taban blokları ile modellenen sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:   A) 325


2. Okunuşu “dört yüz sekiz” olan doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) 408


3. 310 sayısının okunuşu aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir?
Cevap: B) Üç yüz on


4. 367 sayısı ile ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
Cevap: C) 6 sayısının basamak değeri 60’tır.


5. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) 320 sayısında 2 tane birlik vardır.


6. Aşağıda verilen sayılardan hangisi en yakın onluğa yuvarlandığında 320 olur?
Cevap: A) 316

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları EKOYAY Yayıncılık

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 69 Cevapları Ekoyay Yayınları

7. Aşağıda verilen sayılardan hangisi en yakın yüzlüğe yuvarlandığında 500 olur?
Cevap: A) 486


8. Aşağıdaki sıralamalardan hangisi yanlıştır?
Cevap: C) 251 < 264 < 199 < 305


9. Aşağıda verilen işlemlerden hangisinin sonucu tek sayıdır?
Cevap: C) 96 + 107

A) 83 + 77 =  160
B) 109 + 97 = 206
C) 96 + 107 = 203


10. ▲ = tek sayı, ■ = çift bir sayıdır.
Buna göre aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: B) + = tek sayı


11. 45 – 55 – 65 – ? – 85 – 95 – 105
Yukarıdaki örüntüde “?” yerine gelecek sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) 75


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 69 Cevapları Ekoyay Yayınları

12. Yukarıdaki örüntüde kurala uymayan sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 28


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Ekoyay Yayınları

13. XVII sayısının karşılığı olan sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) 17


14. Bir trende 215 yolcu vardı. Trene ilk durakta 46, ikinci durakta 35 yolcu daha bindi. Son durumda trende kaç yolcu oldu?
Cevap: B) 296

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 80-83-84. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

215 + 46 + 35 = 296


15. Aşağıda verilen işlemlerden hangisinin sonucu yanlıştır?
Cevap: B) 475 + 183 = 558

B) 475 + 183 = 558 → 658


16. Yandaki toplama işleminde “?” yerine gelecek sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 933

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Ekoyay Yayınları


17. 696 – 124 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) 572


18. Aşağıdaki çıkarma işlemlerinden hangisinin sonucu diğerlerinden farklıdır?
Cevap: C) 764 – 423

A) 575 – 257 = 318
B) 993 – 675 = 318
C) 764 – 423 = 341

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap