Anasayfa Kitap Cevapları
15 Nisan 2024, 20:37 - Aysel Alpay Yazdı

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 30-31. Cevapları Hecce Yayıncılık

Hak ve Özgürlükler İhlal Edilemez Cevapları

2. Ünite Hak, Özgürlük Ve Sorumluluk: 4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 30-31 Cevapları Hecce Yayınları


4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları Hecce Yayıncılık

Hazırlanalım

“Dünya; kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.” Albert Einstein (Albırt Aynştayn) bu sözüyle ne anlatmak istemektedir? Hak ve özgürlüklerin kullanımı konusunda insanlar nasıl bir sorumluluğa sahiptir?
Cevap: İnsanların yaptıkları kötülüğe sessiz kalarak kötülüklerin çoğalmasına ve normalleşmesine sebep olurlar. İnsanlar kendilerinin ve diğer insanların haklarını korumalı ve haksızlığa karşı gelmelidir.


Aşağıdaki soruların yanıtlarını metinden hareketle defterinize yazınız.

1. “Tek Başına” metnini okuduğunuzda neler hissettiniz?
Cevap: Kendimi Abel’in yerine koydum. Ve kendimi çok kötü hissettim. Savaş kötü bir şeydir, her türlüsüne karşı olmamız gerekiyor.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 36-37 Cevapları MEB Yayınları

2. Abel’in yerinde siz olsaydınız neler hissederdiniz?
Cevap: Kendimi çok yalnız ve kötü hissederdim.

3. Abel gibi savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda olan insanlara nasıl yardım edebiliriz?
Cevap: Onlara iyi davranarak, onları anlamaya çalışarak yani empati yaparak yardımcı olabiliriz.


4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları

1. Arkadaşınız kantinde sıra beklerken önünüze geçtiğinde ne tepki verir ve ne hissederdiniz?
Cevap: Arkadaşım kantinden sıra beklerken önüme geçtiğinde üzülürüm ve hakkımı savunarak kendi sırasını beklemesi gerektiğini söylerim.

2. Kardeşiniz günlüğünüzü okuduğunda nasıl davranırsınız?
Cevap: Kardeşimi yaptığı yanlıştan dolayı uyarırım ve benim özelim olanı ihlal ettiğini söylerim.

3. Babanız okulu bırakıp çalışmanızı istemiş olsa onu okula gitmeniz konusunda nasıl ikna edersiniz?
Cevap: Benim eğitim görme hakkım olduğunu, çocuk yaşta çalıştırılmanın yasak olduğunu söyler ve babamı ikna ederim.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 46-47. Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Öğretmeniniz parmak kaldırdığınız hâlde size söz hakkı vermiyorsa bu durumda ne hissederdiniz?
Cevap: Kendimi kötü hissederim. Fikirlerimi özgürce söyleyememek beni çok üzer.

5. Aileniz, en sevdiğiniz oyuncağı bir akrabanızın çocuğuna verse ne düşünürdünüz?
Cevap: Ailemin bana sormadan yaptığı hareketi yanlış bulurum. Ve onlara bu konuda tavır koyarım.

6. Mahallenizdeki çöpler bir süredir toplanmadığı için etrafa kötü bir koku yayılıyor. Siz de bu durumu aileniz içindeki bir sohbette değerlendiriyorsunuz. Neler konuşur, ne tür kararlar verirdiniz?
Cevap: Bu konuda ailemle birlikte hareket eder, belediye ve diğer yetkili kurumlara haber veririm.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap