Anasayfa Kitap Cevapları
24 Şubat 2024, 13:03 - Aysel Alpay Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133-134-135-136. Cevapları KOZA Yayınları

4.Tema Değerlendirme Çalışmaları Anadolu Sevgisi Metni Cevapları

4. TEMA Millî Kültürümüz: 4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133-134-135-136. Cevapları KOZA Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları KOZA Yayınları

1 – 3. soruları metne göre cevaplayınız.

1.Şiirde ülkemizin hangi özelliğinden söz edilmemektedir?
Cevap:
A. Halkından
B. Derelerinden
C. Ovalarından
D. Yaylalarından


2.Şair, şiirin son dörtlüğünde halkımızın hangi özelliğini vurgulamak istemiştir?
Cevap:
A. Geleneklerine bağlılığını
B. Misafirleri çok sevdiğini
C. Sevgi dolu bir halk olduğunu
D. Çok çalışkan olduğunu


3.Şiirin ana duygusunu en iyi yansıtan seçenek hangisidir?
Cevap:
A. Anadolu’nun coğrafi güzellikleri fark edilmelidir.
B. Anadolu sevgisi onu gören herkeste vardır.
C. Anadolu baştan başa güzellik doludur.
D. Anadolu tarihin en eski yerleşim yerlerindendir.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları KOZA Yayınları

4.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde pekiştirme yoktur?
Cevap:
A. Ali, kardeşine sımsıcak sarıldı.
B. Anadolu’nun sapsarı ovaları uzanıyordu.
C. O her zaman tertemiz giyinirdi.
D. Ak sakallı dede, önümüze geçti.

Sonraki Ödev:  Mucit Kime Denir? Bildiğiniz İcatları Söyleyiniz.

5.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlem işareti (!) yanlış kullanılmıştır?
Cevap:
A. Sonunda onu görebildiğime sevindim!
B. Hayır! Bundan sonra asla böyle olmayacak!
C. Koşun, sular iyice yükselmeye başladı!
D. Derhâl bu işi bitir!


6.Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Geleneksel Türk müzik aletlerini işaretleyiniz.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları KOZA Yayınları


Cümleleri, aşağıdaki kelimelere uygun ekleri getirerek tamamlayınız.
Cevap:

Nasrettin Hoca fıkraları bizi hem güldürür hem de düşündürür.
Her yıl 6 Mayıs’ta Hıdırellez kutlarız.
Türküler kültürümüzün önemli değerlerindendir.
Zurna, geleneksel müzik aletlerimizdendir.
Bağımsızlık sembollerimizden biri de bayraktır.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları KOZA Yayınları

Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. Bu cümlelerde “de”, “ki” bağlaçları ya da “-de” “-ki” ekleri doğru yazılmışsa cümlelerin sonundaki kutucuğa “D” yazınız. Bu bağlaç ve eklerin yanlış yazıldığı cümlelerin sonundaki kutucuklara “Y” yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları KOZA Yayınları


“Millî Kültürümüz” temasında en sevdiğiniz metin hangisidir? Neden? Aşağıya açıklayarak yazınız.
Cevap: Tarihi Eserleri Ve Mutfağıyla Ünlü Kentimiz Hatay metnini çok sevdim. Çünkü tarihi ve kültürel güzelliklerimizden bahsediyor.


“Millî Kültürümüz” temasındaki yazma sürecinde uyduğunuz kuralları maddeler hâlinde yazınız.
Cevap: Konu belirleme.
Metni yazma süreci.
Metni düzenleme süreci.
Metni paylaşma süreci.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları KOZA Yayınları

Konuşma ve dinleme etkinlikleri ile ilgili aşağıdaki ölçütleri okuyunuz. Uyduğunuz ölçütler için “Evet”i, uymadığınız ölçütler için “Hayır’ı, bazen uyduğunuz ölçütler için de “Bazen”i işaretleyiniz. “Hayır” cevaplarınız için arkadaşlarınızla görüş alışverişinde bulunarak bunları olumluya çevirmek için yapmanız gereken çalışmaları açıklayınız.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 29-33-34-35. Cevapları KOZA Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları KOZA Yayınları

Aşağıdaki bilgileri “Millî Kültürümüz” temasında okuduğunuz bir metne göre tamamlayınız.

Metnin adı: Hepsi Haklı

Yazarı: OrhanVeli Kanık

Konusu: Hak arayışı

Ana fikri ve ana duygusu: İnsanların bir olayı anlatış biçimi nasılsa ona göre karar verilir. Metinde de kişilerin kendini ifade edişine göre haklılıkları değişmiştir.

Metinde geçen olay veya olaylar: Davacıların kendilerini haklamak için farklı biçimlerde Nasreddin Hoca’ya dertlerini anlatmaları ve Nasreddin Hoca’nın ikisini de haklı bulmasından aynı zamanda eşinin yorumuyla ona da hak vermesinden bahsedilmiştir.

Varsa kahramanlar: İki davacı, Nasreddin Hoca ve eşi.


Sonraki Derse Hazırlık

Ormanların ve toprağın korunmasında faaliyet gösteren kuruluşları ve bu konuda hazırlanmış afişleri araştırınız. Araştırma sonucunda edindiğiniz bilgileri özetleyerek defterinize yazınız.
Cevap: Tema Vakfı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfını örnek verebiliriz. Tema Vakfı ülkemizi ağaçlandırmada ormanlarımızı ve doğal varlıklarımızı korumada etkili bir kuruluştur.
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları KOZA Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.