Anasayfa Kitap Cevapları
19 Mart 2024, 18:28 - Sena Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 182-184-185-186-187. Cevapları MEB Yayınları

Zamane Kedisi Fıldır: Yatıya Misafir Metni Cevapları

6. TEMA Milli Kültürümüz: 4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa Sayfa 182-183-184-185-186-187. Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları MEB Yayınları

METNE HAZIRLIK

1. Kültürümüz ait gelenek ve göreneklerimizden örnekler veriniz.  
Cevap: Kültürümüze ait geleneklerimiz sünnetler, düğünler, asker uğurlamaları, gelin görmeleri, isteme merasimi, kına gibi örnekleri verebiliriz.


2. Misafiriniz geleceği zaman evinizde ne gibi hazırlıklar yapılır? Arkadaşlarınızla paylaşınız. 
Cevap: Misafir geleceği zaman ev temizlenir, tatlılar, pastalar, yemekler yapılır.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

a. Metinde geçen kelimelerin ve kelime grubunun anlamını tahmin ediniz. Tahminlerinizi Türkçe Sözlük’ten kontrol ediniz. Kelimeleri ve kelime grubunu cümle içinde kullanınız. 

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 42-43-44. Cevapları KOZA Yayınları

Cazip
Tahminler: Çekici gelen.
Sözlük Anlamı: Beğenilen, cazibeli.
Cümlem: Teklifleri çok cazip

Erzak
Tahminler: Yiyecek, bakliyat..
Sözlük Anlamı: Kuru bakliyatlar, uzun saklanabilen ürünler.
Cümlem: Erzakları kutularda muhafaza ettik.

Komposto
Tahminler: Meyveli şerbet, içecek.
Sözlük Anlamı: Meyvelerin şeker ve su ile kaynatılması ile yapılır.
Cümlem: Şeftali kompostosu şahane olmuştu.

İcabet etmek
Tahminler: Davete gitmek.
Sözlük Anlamı: Bir çağrıya karşılık ziyaret etmek.
Cümlem: Davetlerine icabet etmek gerekir.


2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Fıldır’a göre evdeki telaşın sebebi nedir?
Cevap: Fıldır’a göre evdeki telaş misafir geleceği içindir.


2. Gece uyanan Fıldır, ne ile karşılaşmıştır?
Cevap: Gece uyanan Fıldır, ev halkının yemek yemesiyle karşılaşmış.


3. Diş kirası niçin hazırlanırmış?
Cevap: Diş kirası, davete icabet eden misafirlere hediye edilirmiş.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Metnin verilen bölümünde babaanne, eski ramazanlardan bahsetmiştir. Günümüzdeki ramazan gelenekleri ile metinde anlatılan ramazan geleneklerini karşılaştırarak düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız. 
Cevap: Eski bayramlarda toplu ziyaretler yapılır, herkes sabahtan büyüklerin evine gider toplanırdı. Şimdiki bayramlarda herkes bireysel veya çekirdek ailesiyle zaman geçiriyor ya da tatile çıkılıyor.


4. ETKİNLİK

Verilen bilgileri dikkate alarak metinde aynı semboller arasındaki bölümlerin isimlerini yazınız. 
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları MEB Yayınları


5. ETKİNLİK

Metinde geçen hayali ögeleri tespit ederek kutuya yazınız. 
Cevap:

  • Fıldırın insana benzetilmesi
  • Fıldırın konuşması
  • Fıldırın düşünebilmesi
Sonraki Ödev:  El Sanatlarıyla İlgili Ne Biliyorsunuz?

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK

İki noktanın kullanım alanlarını okuyunuz. Verilen örneklerle kullanım alanlarını eşleştiriniz. 
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK

Verilen bilgilere göre doğru olanlara “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Türk kahvesi bazı edebi türlere konu olmuştur.
(D) Kahvenin tüm dünyaya yayılmasına Osmanlı İmparatorluğu’nun katkısı büyüktür.
(Y) Ülkemizin çeşitli bölgelerinde kahve yetişmektedir.
(D) Dünyadaki diğer kahvelere göre farklı bir sunum tarzı vardır.


Meraklı Bilgin, Haydi Araştırmaya!

Ülkemizin Asya Kıtası’nda kalan bölümüne Anadolu denilmesinin nedenini araştırınız. Araştırmanızın sonucunu sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız. 
Cevap: Eski dönemlerde, Güneşin doğduğu yer anlamına gelmesinden ötürü kullanılan Anadolu,  Asya Kıtası’nda kalan bölgemize verilmiştir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap