Anasayfa Kitap Cevapları
6 Şubat 2024, 0:54 - Aysel Alpay Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133-134-135 Cevapları MEB Yayınları

4. Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları

4. TEMA Bilim ve Teknoloji: 4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa Sayfa 133-134-135. Cevapları MEB Yayınları

Yağmurda Az Islanmak için Yürümeli Miyiz Koşmalı Mıyız Metni Cevapları


Yağmurda Az Islanmak için Yürümeli Miyiz Koşmalı Mıyız Metni Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları MEB Yayınları

1. Sorulan metne göre cevaplayınız.

a. Yağmurda ıslanmamızı etkileyen faktörler nelerdir?
Cevap: Yağmurda kalma süremiz, hava sıcaklığı, rüzgar etkisi, yağmurun yere çarpma açısı, yağmur damlalarının yere düşme hızı ve vücut hacmimiz etkiliyor.

b. Yağmur damlalarının miktarını ölçmek için nasıl bir deney yapılmıştır?
Cevap: Kağıt üzerine yürürken ve koşarken yağmurda durulmuş ve kağıda düşen yağmur damlaları sayılmıştır.

c. Yağmurlu havalarda yürüyünce mi daha çok ıslanırız koşunca mı?
Cevap: Yürüdüğümüz zaman daha çok ıslanırız.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 103-104-105. Cevapları MEB Yayınları

2. Metnin konusu nedir? Yazınız.
Cevap: Yağmurda ıslanmanın çeşitleri.


3. Siz de yağmurlu havalarda yürürken daha fazla ıslanmamak için koştunuz mu? Deneyimlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Evet bende yağmurlu havalarda ıslanmamak için koştum.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları MEB Yayınları

4. Verilen kelimeleri anlamlarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları MEB Yayınları


5. Verilen cümlelerin başına, cümle gerçek öge barındırıyorsa G hayalî öge barındırıyorsa “H” yazınız.
Cevap: 

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları MEB Yayınları


6. Verilen cümleleri büyük harflerin yazımı ve noktalama yönünden kontrol ediniz. Yanlışları düzelterek örnekteki gibi yeniden yazınız.
Cevap:

Küçük, köpeğine karabaş adını vermişti!
→ Küçük köpeğine Karabaş adını vermişti.

Eyvah, ödevimi evde unutmuşum.
→ Eyvah! Ödevimi evde unutmuşum.

Ahmet adanaya gidecekmiş.
→ Ahmet Adana’ya gidecekmiş.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları MEB Yayınları

7. Verilen kelimeleri Türkçe karşılıkları ile eşleştiriniz.
Cevap: 

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları MEB Yayınları


8. Verilen simgelerin anlamlarını altına yazınız.
Cevap: 

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları MEB Yayınları


9 ve 10. soruların doğru cevaplarını bularak işaretleyiniz.

Sonraki Ödev:  Hangi Türk bilim insanlarını biliyorsunuz?

9.
I. ilkbahar da her yer renk renk olur,
II. Onunla geçen akşam konser de tanıştık,
III. Senin de bizimle gelmen iyi olur,
IV. Mehmet’in de çalışması gerekiyor,
Verilen cümlelerden hangilerinde “de* bağlacı doğru kullanılmıştır?
Cevap: C

A.) I ve II
B.) II ve III
C) III ve IV
D.) I ve IV


10. Verilen cümlelerden hangisinde “ki* bağlacı doğru kullanılmıştır?
Cevap: C

A.) Akşamki filmi beğendin mi?
B.) O kadar heyecanlıyım ki hemen sabah olsun istiyorum.
C) Öyle çok sevindi ki mutluluktan havalara uçtu.
D.) Onunki benim çantamdan daha küçük.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap