Anasayfa
Ara Bul
1 Ekim 2021, 16:43
Mehmet
Yönetici

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 261-262-263 Cevapları Koza Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 261-262-263 Cevapları Koza Yayınları 8.TEMA: Tema Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 261 Cevapları Koza Yayınları

1- 6. soruları metne göre cevaplayınız.

1. Edison okula niçin geç başlamak zorunda kalmıştır?

Cevap: A

A. Ağır bir hastalık geçirdiği için. B. Yoksul bir ailenin çocuğu olduğundan.
C. Babasının okumasına karşı olduğu için. D. Yaşadığı yerde okul olmadığı için.

2. Öğretmenlerine göre Edison’un okul hayatının başarılı geçmemesinin nedeni nedir?

Cevap: D

A. Derslerin ilgisini çekmemesidir.
B. Tembel bir öğrenci olmasıdır.
C. Oyuna daha çok zaman ayırmasıdır.
D. Anlatılanları kolayca algılayamamasıdır.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 262 Cevapları Koza Yayınları

3.Edison’un başarılı bir insan olmasında en büyük katkı sağlayan kimdir?

Cevap: B

A. Babası B. Annesi
C. Öğretmeni D. Ablası

4.Edison’un en önemli özelliği nedir?

Cevap: A

A. Çok azimli olmamasıdır.
B. Çabuk bıkkınlık göstermesidir.
C. Bıkıp usanmadan deneyler yapmasıdır.
D. Derslerden çok oyuna zaman ayırmasıdır.

5.Edison’un felsefesini özetleyen düşünce aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: B

A. İlham olmadan hiçbir bilim insanı başarılı olamaz.
B. İlhamdan daha önemli olan sistemli çalışmadır.
C. Deha, insanın doğuştan sahip olduğu bir yetenektir.
D. İnsan, hayatını tamamen çalışarak geçirmelidir.

6.Edison’un gazeteciye verdiği cevaptan hareketle onun için ne söyleyebiliriz?

Cevap: A

A. Zeki ve esprilidir.
B. Kızgın ve anlayışsızdır.
C. Kendini beğenmiş ve ukaladır.
D. Umursamaz ve hazır cevaptır.

7. Metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.

Cevap:

Konusu: İnsan çaresiz kalınca yeni şeyler aramaya başlamaktadır.
Ana fikri: Zorluklar olduğu zaman daha çok çalışmalıyız.

8. Eda, Thomas Alva Edison hakkında bir konuşma yapacaktır. Eda’nın konuşma yaparken dikkat etmesi gereken kuralları açıklayınız.

Cevap: Nezaket kurallarına uyarak ilk seyircileri selamlamalıdır. Konuşmasına saygı ifadeleri katmalıdır. Vereceği bilgileri seyircilerilin anlayacağı bir üslupla anlatmalıdır.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 263 Cevapları Koza Yayınları

9. Mehmet, “Ulaşım Türleri ve Araçları” konusunda bir metin yazacaktır. Mehmet’in metnini yazarken yer vermesi gereken konuları işaretleyiniz. Bu konuları metinde ele alınış durumlarına göre sıralayınız.

Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 263 Cevapları Koza Yayınları

10. Aşağıdaki cihazları kullanırken dikkat etmeniz gereken kuralları yanlarına yazınız.

Cevap:

Telefon: Çok uzun süre kullanmadan sadece arama için kullanılması gerekir.

Tablet: Uzun süre kullanılmadan gerekli bilgileri öğrenmek için kullanılmalıdır.,

Bilgisayar: Öğrenmemiz gereken konuları öğrenmek için kullanılmalıdır.

Televizyon: Yakından izlenmeden uzun süreli açık olmaması şartıyla kullanılmalıdır.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.