Anasayfa Kitap Cevapları
5 Şubat 2024, 3:18 - Aysel Alpay Yazdı

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 130-131-132. Cevapları KOZA Yayınları

4.Tema Ölçme Değerlendirme Soruları Metni Cevapları

4. TEMA Milli Kültürümüz: 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 130-131-132. Cevapları KOZA Yayıncılık


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 130 Cevapları KOZA Yayınları

1-4. soruları metne göre cevaplayınız.

1. Yazarın sözünü ettiği masal dünyamızda aşağıdakilerden hangisinin adı geçmemektedir?
Cevap: D
A) Keloğlan
B) Köroğlu
C) Peri kızı
D) Nasrettin Hoca


2. Tandırın başında yer bulunmamasının sebebi ne olabilir?
Cevap: B
A) Her zaman güzel yemeklerin pişmesi
B) Orada güzel masalların anlatılması
C) Tandırların toplanma yerleri olması
D) Soğuk günlerde tandırların sıcak olması


3. Aşağıdakilerden hangisi metnin ana fikri olabilir?
Cevap: A
A) Türk masalları çok zengin bir içeriğe sahiptir.
B) Masal türü diğer edebi türlere göre daha ilgi çekicidir.
C) Masal kahramanları çok çeşitli değildir.
D) Masal dünyamız bugün eskiye göre daha zengindir.

Sonraki Ödev:  15 Temmuz Demokrasi Zaferi ile ilgili kısa yazı

4. Metinde geçen “kökleri vardır geçmişte, dayanır durur dağ gibi…” ifadesi sizce ne anlatmaktadır. Düşüncelerinizi yazınız.
Cevap: Geçmişten günümüze kadar sağlam bir şekilde geldiğini anlatmak istiyor olabilir.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları KOZA Yayınları

5. Aşağıda verilen ifadelerden nesnel olanların başına “N”, öznel olanların başına “Ö” yazınız.
Cevap:

(Ö) Bu kazak sana hiç yakışmamış.
(N) Ay, Dünya’nın uydusudur.
(N) Kırmızı renkli bir kazak giyiyordu.
(Ö) Yeterince araştırma yapmamış gibisin.
(N) İnekler otçul hayvanlardır.
(Ö) Hayatımda izlediğim en güzel diziydi.
(Ö) Oldukça sinirli ve kaba biriydi o.


6. Altı çizili kelimelerin bulundukları cümlelerde hangi anlamda kullanıldığını belirleyiniz. Tespitleriniz doğrultusunda ilgili bölümü işaretleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları KOZA Yayınları


7. Aşağıdaki kelimelerden ünlü düşmesine uğramış olanların başındaki kutucuğu işaretleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları KOZA Yayınları

8. Aşağıdaki kelimelerden ünlü daralmasına uğramış olanları işaretleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları KOZA Yayınları


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları KOZA Yayınları

9. Aşağıdaki açıklamalarla noktalama işaretlerini eşleştiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları KOZA Yayınları


10. Aşağıdaki cümlelerde yapılan yazım yanlışlarını düzelterek cümleleri yeniden yazınız.
Cevap:

Öğlene kadar otuzdört tane simit satmalıyım.
Öğlene kadar otuz dört tane simit satmalıyım.

Sonraki Ödev:  15 Temmuz Gecesi İle İlgili Gazete, Dergi ve İnternet Sitelerinden Araştırma Yapınız.

2022de pandemiden kurtulacağız.
2022’de pandemiden kurtulacağız.

Kitapları raflara 7’şer 7’şer dizmelisin.
Kitapları raflara yedişer yedişer dizmelisin.

15 ocak 2021 tarihinde ağabeyim askerden dönecek.
15 Ocak 2021 tarihinde ağabeyim askerden dönecek.

23 Nisan Pazartesi günü oyuncak müzesine gideceğiz.
23 Nisan Pazartesi günü Oyuncak müzesine gideceğiz.

Yolda günde onbirbin yedi yüzaltı araç geçiyordu.
Yolda günde on bir bin yedi yüz altı araç geçiyordu.

Güvercinler özellikle 3üncü katın penceresine konuyorlar.
Güvercinler özellikle 3. katın penceresine konuyorlar.

 

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap