Anasayfa Kitap Cevapları
8 Eylül 2022, 2:45 - Mehmet Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 104-105 Cevapları MEB Yayınları

3. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

3. Tema: Bilim ve Teknoloji 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 104-105 Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları MEB Yayınları

Dosya paylaşımı Metni Cevapları

3. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

1-7. soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız.

1. Okuduğunuz metinde “çıkarılabilir ortam” olarak tanımlanan araçların ortak özelliği nedir? Yazarak açıklayınız.
Cevap: Hepsi takıp çıkarılır. Birden fazla bilgisayarda kullanılabilir.

2. Çıkarılabilir ortamlar, bilgisayarlarda hangi nedenle ve amaçla kullanılmaktadır? Aşağıya
yazınız.

Cevap: Oyun oynamak, müzik dinlemek amacıyla kullanılmaktadır.

3. Çıkarılabilir ortamlarda satın alınan ürünlerin dezavantajları nelerdir? Maddeler hâlinde yazınız.
Cevap:

  • Yol parası harcamak
  • Vakit kaybı
  • ürünleri saklamak için odada yer açmak
  • yüksek fiyata almak

4. Dijital içeriklerin günümüzdeki kullanım biçimi hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Kullanımı kolay ve zaman kaybını önlemektedir. Kolaya bir şekilde film izleyebilir, müzik dinleyebilir ve oyun oynayabiliriz. Fiziksel olarak ulaşamadığımız dijital içeriklere ulaşma imkanı sağlar.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 121-122. Cevapları ATA Yayıncılık

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları MEB Yayınları

5. Dijital içeriklerin internet ortamındaki paylaşımı ne tür sorunlara yol açabilir? Düşüncelerinizi
yazınız.

Cevap: İnternet ortamında paylaşılan bazı içerikler dolandırıcıların bizim özel bilgilerimize ulaşmasını sağlayabilir veya siteden kaynaklı bilgisayara virüs girip çökertebilir.

6. Bu metnin anlam bütünlüğünden yola çıkarak metnin sonuna, en az beş cümlelik bir paragraf da siz ekleyiniz.
Cevap: İnternet ortamında her siteye güvenmemiz gerekir. Girdiğimiz siteyi önceden bilip güvenilir bir site ise kullanmalıyız. Böylelikle daha güvende ve rahat bir şekilde işlerimizi halledebiliriz.

7. Okuduğunuz metnin ana düşüncesini yazınız.
Cevap: ”Teknoloji uzağı bize yakın eder bilinçli bir şekilde kullanırsak”

8. Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinle ilgili verilen yargılardan metne göre doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(Y) Teknoloji, hayatımıza faydadan çok zarar getirmektedir.
(D) Teknolojik gelişmeler, doğayı olumsuz etkileyebilmektedir.
(D) Doğanın korunması için bilinçlenme gerekmektedir.
(D) Teknolojiyi geliştirirken bir yandan da doğaya karşı duyarlılık geliştirilmelidir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 181-182. Cevapları ATA Yayıncılık

9. Aşağıdakilerin hangisinde adın yerini tutan bir sözcük kullanılmamıştır?
Cevap: A

A) Bilgisayar kullanımı hızla artmaktadır.
B) Teknoloji bizi bazen olumsuz etkiler.
C) Kimileri uzayda hayat olduğunu düşünüyor.
D) Diğer gezegenleri ve bunların uydularını inceledim.

10. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde soru anlamı bir zamirle sağlanmıştır?
Cevap: D

A) Bana nasıl bir hediye aldın?
B) Siz buraya gelecek misiniz?
C) Dün neden okula gelmedin?
D) Kahvaltıda ne yemiş?

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.