Anasayfa Kitap Cevapları
5 Nisan 2022, 20:41 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 162-163. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Türkçe 5.Tema Değerlendirme Soruları Cevapları

5. TEMA MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZ: 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 162-163. Sayfa MEB Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 162 Cevapları MEB Yayınları

5.Tema Değerlendirme Soruları Cevapları

(1, 2, 3 ve 4. soruyu metne göre yanıtlayınız.)

1. Türk Sultanı ve askerleri nasıl bir günde sefere çıkmışlardır?
Cevap: Kuraklıktan dudak çatlatan Ağustos sıcağında sefere çıkmışlardır.

2. Türk Sultanı ve askerleri yorulduklarında nasıl bir yerde durmuşlardır?
Cevap: Çöl de durmuşlardır.

3. Mola verdikleri yerde askerlerin susuzluğunu kim, nasıl gidermiştir?
Cevap: Ak saçlı bir nine ayran getirerek gidermiştir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 222-224-225-226-227-228-229. Cevapları MEB Yayınları

4. Anadolu adı, ninenin hangi sözlerine karşılık olarak ortaya çıkmıştır?
Cevap: “Doldur yavrum, doldur” dermiş. Bu sözlerine karşı askerler “Dolu ana, ana dolu” şeklinde cevap verirlermiş. Bu şekilde Anadolu ismi ortaya çıkmıştır.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdaki cümlelerde geçen sıfatları bularak altını çiziniz
Cevap:

• Köyün yüksek tepesine çıkarak annesinin yolunu gözledi.
• Zeynep; anasını, babasını ve kardeşlerini yedi yıl göremez.
Bütün köy kadınları duygulanıp gözyaşı dökerler.
• Köyün birinde Zeynep isimli güzel bir kız yaşar.


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat, ismin niteliğini göstermiştir?
Cevap: B) Eski evlerinden taşınmışlar.


7. Aşağıdaki cümleleri uygun sıfatlarla tamamlayınız.
Cevap:

Kırmızı gömleğimi daha çok seviyorum.
• Sınava 6 öğrenci katıldı.
• Hafta sonu kaç para harcadın?
Bazı insanlar bencildir.
• Dost kara günde belli olur.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 70-72-73-74-75. Cevapları MEB Yayınları

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “açık” sözcüğü sıfat göreviyle kullanılmamıştır?
Cevap: C) Kapı açık, çekinmeden içeri girebilirsin.

9. Aşağıdaki tamlamalardan hangisinde sıfat, isme belirsizlik anlamı katmıştır?
Cevap: D) Kimi insanlar

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.