Anasayfa Kitap Cevapları
17 Nisan 2024, 0:23 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 241-243-244-245. Cevapları ANKA Yayınevi

Kahvaltının Önemi Metni Cevapları

8. TEMA: Sağlık ve Spor: 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 241-242-243-244-245. Cevapları ANKA Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 241 Cevapları ANKA Yayınevi

Düşünelim – Tartışalım

1. Günün en önemli öğünü nedir?
Cevap: Bence günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Kahvaltı günün nasıl geçeceğini belirler.

2. Gelişme çağında bir çocuk kahvaltıda neler yemelidir?
Cevap: Gelişme çağında olan bir çocuk kahvaltıda süt, peynir, zeytin, bal, yumurta tüketmelidir.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 243 Cevapları ANKA Yayınevi

1. Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz “Kahvaltının Önemi” adlı broşürden hareketle cevaplayınız

1. On iki saat süren açlıktan sonra vücudumuzda neler olur?
Cevap: On iki saat aç kaldıktan sonra vücudumuzda besin olmadığı için kandaki besinleri kullanmaya başlar.

2. Süt, yumurta, peynir gibi protein ağırlıklı besinlerin vücudumuza sağladığı yararlar nelerdir?
Cevap: Kan şekerimizi düzenleyerek yorgunluğu ve açlığı önler.

3. Sebze ve meyvelerin ne gibi faydaları vardır?
Cevap: kahvaltıda tüketilen besinlerin yararını arttırır.

4. Kahvaltıda proteinlerden, sebze ve meyvelerden farklı olarak hangi besinlerin yenmesi uygundur?
Cevap: Tahıl ürünlerini tüketebiliriz.

5. Kahvaltıda çay içmek neden önerilmemektedir? Kahvaltı için en sağlıklı içecek nedir?
Cevap: Çay besinlerin yararını azaltır. Kahvaltıda tüketebileceğimiz en yararlı içecek süttür.

6. Broşürde verilen hangi kahvaltı menüsü size daha uygun?
Cevap: 4. görseldeki kahvaltı menüsü uygundur. Süt, peynir, zeytin, domates ve ekmek.


2. Etkinlik

Sağlıklı beslenmek isteyen bir kişinin kahvaltı menüsünde aşağıdakilerden hangisi bulunmamalı? Açıklayınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 243 Cevapları ANKA Yayınevi


3. Etkinlik

Kahvaltının önemi konusunda aşağıdaki bölüme hazırlıklı bir konuşma metni hazırlayınız. Metni birkaç kez prova ettikten sonra sınıfta sununuz
Cevap:

Günün en önemli öğünü olan kahvaltı, sağlıklı hayatın temelidir. Sabah uyanır uyanmaz enerjiye ihtiyacımız olduğu düşünülürse, kahvaltının vücudumuz için ne kadar önemli olduğunu anlamak zor olmayacaktır. Kahvaltı, gün içinde metabolizmanın hızlanmasını sağlar, günlük enerji ihtiyacını karşılar ve konsantrasyonu artırır.

Sonraki Ödev:  "Afyon" Metninin Tür Özelliklerini Taşıyan Bir Metin Yazınız.

Araştırmalar, kahvaltı yapan insanların dikkat ve odaklanmalarının daha iyi olduğunu göstermektedir. Sabah uyandığımızda vücudumuzun enerji depoları boşalmış durumdadır ve kahvaltı yaparak bu depoları doldururuz. Bu da beynin çalışma gücünü artırır.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 244 Cevapları ANKA Yayınevi

4. Etkinlik

Görsellerden hareketle soruları cevaplandırınız

1. Fast foodun (fest fud) zararları nelerdir? Anlatınız. Örnekteki cümlenin hangi anlam ilgisine sahip olduğunu saptayınız ve saptadığınız anlam ilgisine sahip ikinci bir cümle kurunuz
Cevap:

1. Çocukların fast food (hazır yemek) yiyecek tüketimi çok arttığı için kalp hastası olma riski yükselmiştir. (Sebep- Sonuç/Amaç- Sonuç)
2. Fast food kan şekerini yükseltir. Kalori almamıza neden olarak obeziteye yol açar.


2. Sosis, salam gibi işlenmiş et ürünlerinin zararları nelerdir? Anlatınız. Örnekteki cümle hangi anlam ilgisine sahiptir saptayınız ve aynı anlam ilgisine sahip ikinci cümleyi kurunuz.
Cevap:

1. Hangi tür etten yapıldığı belli olmayan işlenmiş etlerin tüketilmesi sağlığa zararlıdır. (Sebep Sonuç/Amaç-Sonuç)
2. İşlenmiş etlerin içinde tuz oranı yüksek olur. Tuz tüketiminin yüksek olması kalp hastalıklarına ve kansere yol açar.


3. Asitli içeceklerin ve hazır meyve sularının zararları nelerdir? Anlatınız. Örnekteki cümle hangi anlam ilgisine sahiptir saptayınız ve aynı anlam ilgisine sahip ikinci cümleyi kurunuz.
Cevap:

1. Sağlıklı büyümek için süt, ayran, kefir gibi içecekler tüketmeliyiz. (Sebep-Sonuç/Amaç-Sonuç)
2. Asitli içecekler asit oranı ve şeker oranı yüksektir. Bunları tüketmek obeziteye yol açar.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 10-12-13-14. Cevapları ANKA Yayınevi

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 245 Cevapları ANKA Yayınevi

1. Etkinlik

Aşağıdaki market yerleşim planını inceleyiniz ve soruları plana göre cevaplayınız

1. Sağlıklı bir kemik gelişimi için her gün düzenli olarak iki bardak süt içmeniz gerekmektedir. Hangi reyonda bulunmaktadır? Lütfen işaretleyiniz.
Cevap: Süt ve süt ürünlerinin olduğu reyonda yer alır.

2. Gelişimimizin sağlıklı bir şekilde sürmesi, kaslarımızın gelişimi ve bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için et ürünlerine gereksinimimiz bulunmaktadır. Hangi reyondadır? İşaretleyiniz.
Cevap: Et ürünleri kasap reyonunda yer alır.

3. Enerji gereksinimimiz için ekmek türü gıdalara ihtiyacımız vardır. Hangi reyondadır? İşaretleyiniz.
Cevap: Ekmek türü gıdalar tahıllar reyonunda yer alır.

4. Hastalıklara karşı bizi güçlendiren vitamin deposu yiyecekler hangi reyondadır? İşaretleyiniz
Cevap: Vitamin deposu yiyecekler meyve- sebze reyonunda yer alır.

5. Beden sağlığımızı düşündüğümüz kadar zihinsel gelişimimizi de düşünmeliyiz. Hangi reyon bu ihtiyacımızı giderir? İşaretleyiniz
Cevap: Zihinsel gelişimi destekleyecek ürünler kitap-gazete reyonunda yer alır.


6. Etkinlik

Aşağıdaki grafikteki besin gruplarının oranlarına dikkat ediniz. Bu oranları incelediğinizde en az oranın tatlı grubuna, en fazla oranın tahıl grubuna ait olduğunu görüyorsunuz. Siz de grafikteki oranların azlık ve çokluğuna dikkat ederek haftalık beslenme çantası menünüzü oluşturunuz.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 245 Cevapları ANKA Yayınevi


Sonraki Metne Hazırlık

En sevdiğiniz spor dalının sağlığa faydaları ile ilgili bir araştırma yapınız.
Cevap:  En sevdiğim spor dalı yüzmedir. Yüzmek neredeyse vücudumuzdaki her kası çalıştırır. Kas ve iskelet sistemi, solunum sistemi, dolaşım sistemi gibi fiziksel sistemlerin sağlığını geliştirmeye yarar.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap