Anasayfa Kitap Cevapları
27 Nisan 2024, 21:54 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 246-248-249-250. Cevapları ANKA Yayınevi

Hem Spor Hem Dans Jimnastik Metni Cevapları

8. TEMA: Sağlık ve Spor: 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 246-247-248-249-250. Cevapları ANKA Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 246 Cevapları ANKA Yayınevi

Düşünelim – Tartışalım

1. Hangi spor dalları ile uğraşıyorsunuz? Niçin?
Cevap: Ben yüzme ve basketbol spor dalları ile uğraşıyorum. Yüzmeyi tüm kaslarımı çalıştırıp kendimi dinç hissettiğim için, basketbolu ise takım olarak çalışma ve boyumu uzatmak amacı ile oynuyorum.

2. Sporun hayatınıza olumlu katkıları nelerdir?
Cevap: Spor hem maddi hem de manevi destek sağlar. Maddi olarak fiziksel gelişiminin olumlu gerçekleşmesini sağlar. Manevi olarak ise ruhsal açıdan pozitif hissetmemizi sağlar.

3. Jimnastik hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Jimnastik vücudun esnek olmasını ve gevşek olmasını sağlar.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 248 Cevapları ANKA Yayınevi

1. Etkinlik

Önemli görüp çizdiğiniz bölümleri anlamlı bir paragraf şeklinde yazınız
Cevap: Jimnastiğin yaygın çeşitleri artistik, ritmik ve trambolin jimnastiktir. Jimnastikte yapılan hareketlerin doğru ve düzgün olması gerekir. 2016 yılında Ayşe Begüm Onbaşı Güney Kore’de düzenlenmiş olan Aerobik Dünya Şampiyonası’nda 15-17 yaş grubunda altın madalyanın sahibi olmuştur. Jimnastik spor dalına erken yaşta başlamak gerekir. Küçük yaşta jimnastik yapmak daha başarılı olunmasını sağlar.


2. Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız.

1. Jimnastiğin en bilinen türleri nelerdir?
Cevap: artistik, ritmik ve trambolin jimnastik türleri en bilinenlerdir.

2. Ritmik jimnastik ne tür aletlerle yapılmaktadır?
Cevap: Ritmik jimnastik lobut, çember, top, kurdele aletleri ile yapılır.

3. Jimnastik sporuna kaç yaşında başlanması önerilmektedir? Bunun sebebi ne olabilir?
Cevap: 3 yaşında jimnastik sporuna başlanması gerekir. Bunun sebebi bu yaşta başlayan kişilerin başarılı olma ihtimali daha yüksektir.

Sonraki Ödev:  Oburluk ve İştahsızlık Bedenin Baş Düşmanıdır ile ilgili Konuşma

4. Jimnastik gösterilerini izlemek neden bir dans gösterisine benzetilmektedir?
Cevap: Ritmik hareketler ile yapıldığından dolayı göze hitap eder bu yüzden bir dans gösterisine benzer.

5. Jimnastik yapan bireylerin hangi yönleri gelişir?
Cevap: Esnek, kuvvetli ve atletik bireyler olurlar.

6. Ayşe Begüm Onbaşı kimdir? Bu alanda ne tür başarılar kazanmıştır?
Cevap:Türk jimnastikçidir. 2016 yılında Güney Kore’de düzenlenen Aerobik Dünya Şampiyonası’nda altın madalyanın sahibi olmuştur.

7. Herhangi bir spor dalında elde ettiğiniz başarılarınız var mı? Arkadaşlarınızla paylaşınız
Cevap: Okullar arası futbol turnuvasında altın madalya kazandık.

8. Düzenli spor yapmak insana neler kazandırır? Hangi spor dalları çocuklara daha uygundur?
Cevap: Düzenli spor yapmak insanı daha sağlıklı bir birey yapar. Daha dinç olmayı ve yaşlanmayı ertelemeye yardımcı olur.


3. Etkinlik

Atatürk’ün aşağıdaki özdeyişini sınıfta tartışınız. Konuşmalarınızda uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanınız (Ama, fakat, ancak, lakin, bununla birlikte, buna rağmen). “Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlâklısını severim.”
Cevap: Sporcu insanların çevresindeki ve onu destekleyen insanlar tarafından örnek olması beklenir çünkü insanlar sporculara özenerek onlar gibi olmak isterler. Bu nedenle Atatürk’te sporcuların sadece kendi alanında başarılı olmasını değil, ahlaki olarak ta başarılı bir insan olmasını istemiştir. Böylece sporcular her bakımdan insanlara örnek olabileceklerdir.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 249 Cevapları ANKA Yayınevi

4. Etkinlik

Aşağıdaki metinde yapılmış olan yazım yanlışlarını ve noktalama eksiklerini belirleyiniz. Yazım yanlışlarını düzelterek ve noktalama eksikliklerini gidererek metni yeniden yazınız.
Cevap:

Sporda asıl amaç ille de kazanmak değil spor yapmaktır(.) Önemli olan spor yapmak mücadele eden taraflardan biri olabilmektir (.) Karşılaşma sonucunda elde edilen kupalar (,) madalyalar seneler akıp geçtikçe unutulur (;) anlamını (,) değerini yitirir. Bu müsabakalarda edinilen dostluklar ise ömür boyu devam eder (.) Sağlık ise ömür boyu sizinle olursa dünyanın da en şanslı insanısınızdır (.) Ayrıca kaybetmek de kazanmak da dünyanın sonu değildir (.) Bugün kaybetmişsiniz ama bir gün bir bakmışsınız kazanmışsınız (.) Bu yüzden tarafların birbirlerini hor görmeleri yanlış bir tutumdur (.) Ne ekerseniz onu biçersiniz (.) Dostluksa tarlanıza ektiğiniz, biçtiğiniz de dostluk olur.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 206-208-209-210-211 Cevapları MEB Yayınları

5. Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde bulunan ek hâlindeki zamirlerin bulunduğu kelimeleri belirleyip yazınız.
Cevap:

Evin önündeki, henüz yeni çiçek açmış. (–ki eki sıfat yapan –ki ekidir.)
Sağlığım, her geçen gün daha iyiye gidiyor. (Sağlık- ım: iyelik zamiri)
Korfbol, kadın erkek birlikte oynanabilen tek spor dalıdır. (dal- ı – dır: iyelik zamiri)
Spor yaparken ruhumu dinlendiriyorum. (ruh – um – u : iyelik zamiri)


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 250 Cevapları ANKA Yayınevi

6. Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde hangi anlam ilişkilerinin olduğunu belirleyiniz ve gerekli işaretlemeleri yapınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 250 Cevapları ANKA Yayınevi


7. Etkinlik

Aşağıdaki kavram kutusundan yararlanarak “sporda dostluk” konulu bir öykü yazınız. Öykünüze uygun bir başlık koyunuz.
Cevap:

Dama oynayan Alparslan ve Umay, parkta buluştuklarında hemen tahtayı hazırlayarak heyecanla oyunlarına başladılar. İkisi de dama oynamayı çok seviyordu ve her seferinde birbirleriyle yarışmak için sabırsızlanırlardı.

Oyun ilerledikçe, Umay bir anlık dalgınlıkla yanlış bir hamle yapmıştı. Hamlesini geri almak istedi, ancak bu kurallara aykırıydı. Umay utangaçça hatasını kabul etti ve gözlerini tahtada dolaştırdı. Fakat Alparslan’ın yüzünde hiçbir kırgınlık ya da öfke belirtisi yoktu. O dostça gülümsedi ve Umay’a dedi ki:

“Umay, biliyor musun, dostluk benim için bu oyunun ötesindedir. Senin hatanı görmedim, taşını geri al haydi.”

Umay’ın gözleri doldu sevinçle Alparslan’a sarıldı. Onlar o anda anlamışlardı ki gerçek dostluk, hoşgörü gösterebilme üzerine kuruluydu. O andan itibaren, Alparslan ve Umay oyunlarında rekabet etmek yerine birbirlerine destek olmaya karar verdiler.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap