Anasayfa Kitap Cevapları
5 Şubat 2024, 13:16 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32-33-34. Cevapları ANKA Yayınevi

1. Tema Değerlendirme Soruları Ziyaret Metni Cevapları

1. TEMA Erdemler: 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32-33-34. Cevapları ANKA Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları ANKA Yayınevi

A. 1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları aşağıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Yazarın otobüs terminaline koşmasının sebebi nedir?
Cevap: Yazarın otobüs terminaline koşmasının sebebi annesine ve büyükbabasına olan özlemidir.

2. Yazarın kasabadaki evi nasıldır?
Cevap: Yazarın, kasabadaki evi bahçeli kırmızı kiremitli tek katlıdır.

3. Yazar gibi sizin de uzaklarda yaşayan büyükleriniz var mı? Ne kadar sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?
Cevap: Benimde uzakta yaşayan büyüklerim var. Onları çok özlüyorum ama yılda 2 kez ziyaret edebiliyoruz

4. Kaç yıl sonra büyüklerinizin yaşında olacaksınız? Çocuklarınızın ve torunlarınızın size nasıl davranmalarını isterdiniz?
Cevap: 35 yıl sonra bende büyüklerimle aynı yaşta olacağım. O yaşa geldikten sonra çocuklarımın ve torunlarımın beni ziyaret etmelerini isterim.

Sonraki Ödev:  Dünya ve Evren Hakkında Neleri Merak Ediyorsunuz? Nedenleriyle Açıklayınız.

5. Aşağıdaki yargılardan hangilerinin okuduğunuz metinle ilişkili olduğunu, yargının başındaki kutucuğa işaret koyarak belirtiniz.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları ANKA Yayınevi

6. Okuduğunuz metnin başlığı içerikle uyumlu mudur? Siz de bu metne farklı bir başlık belirleyiniz.
Cevap: Metnin başlığı içerikle uyumludur. Benim başlığım Sevdiklerime Özlem


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları ANKA Yayınevi

B. 1. Aşağıdaki kelimelerden hâl eki almış olanları mavi, almamış olanları kırmızı kutuya yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları ANKA Yayınevi

2. Aşağıda verilen cümlelerdeki altı çizili kelimelerde hâl ekleri (durum ekleri) kullanılmıştır. Yukarıdaki kutularda verilen hâl eklerinin işlevlerini aşağıdaki cümlelerle eşleştiriniz.
Cevap:

Çocuklar okula gidiyor. – Yönelme
Yarın evimizden taşınıyoruz. – Ayrılma
Onun için önce öğrencileri geliyordu. – Belirtme
Okulumuzda “Bilim ve Doğa Festivali” yapılıyordu. – Bulunma


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları ANKA Yayınevi

C Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız. .

1. Veysel bu sevdadan vazgeç dediler,
Olup bitenleri yaz geç dediler,
Sevdiğin kapıdan az geç dediler,
Acı sözü sevdiğimden işittim.
Bu dörtlükte aşağıdakilerden hangisi ağır basmaktadır?
Cevap: A) Uyarı

A) Uyarı
B) Umutsuzluk
C) Pişmanlık
D) Yurt özlemi

Sonraki Ödev:  Yaşadığınız Yerin İsmini Nasıl Aldığı İle İlgili Bir Araştırma Yapınız.

2. (…) Bu parçadan aşağıdaki yargılardan hangisini çıkaramayız?
Cevap: C) Ekonomik hayattaki dengesizlikler toplumları mutsuz etmektedir.

A) Sevdiklerimizle birlikte sevgi, saygı ve dostluk içinde yaşamak, en büyük zenginliktir.
B) Daha zengin bir yaşam günümüz insanının en büyük isteklerinden birisidir.
C) Ekonomik hayattaki dengesizlikler toplumları mutsuz etmektedir.
D) Maddi değerlerin manevi değerlerin önüne geçmesi insanları yalnızlaştırmaktadır.


3. Aşağıda, bir masalın cümleleri karışık olarak verilmiştir. Bu cümleleri, anlam ve biçim bağına uygun bir şekilde dizdiğimizde sıralama nasıl olur?
(I) Her yaptığı işte varlığı ikiye katlanırmış.
(II) Bir zamanlar Şam’da bir tüccar varmış.
(III) Diğer tüccarları etkileyen kazalar ona dokunmazmış.
(IV) Bu tüccarın Allah tarafından kutsandığı söylenirmiş.
(V) Seyahatleri sırasında mükemmel parçalar bulur, bunları satar ve servetini ikiye katlarmış
Cevap: C) II – IV – I – V – III

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.