Anasayfa Kitap Cevapları
5 Mart 2024, 23:10 - Aysel Alpay Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 75-79-80-81-82. Cevapları ANKA Yayınevi

Küçük Prens Metni Cevapları

3-. TEMA: Hak ve Özgürlükler: 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 75-76-77-78-79-80-81-82. Cevapları ANKA Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları ANKA Yayınevi

Düşünelim-Tartışalım

1. Kibir nedir?
Cevap: Kişinin kendini beğenmesi, büyüklenmesi ve böbürlenmesidir.

2. Etrafınızda kibirli insanlar var mı?
Cevap: Evet maalesef tanıdığım kibirli insanlar var.

3. “Kendini yargılamak” sözünden ne anlıyorsunuz?
Cevap: İnsanın kendi hatalarını sorgulaması durumu.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 79 Cevapları ANKA Yayınevi

1.Etkinlik

Metinde anlamını bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını sözlükten bularak yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 79 Cevapları ANKA Yayınevi


2.Etkinlik

Metnin olay örgüsünden hareketle aşağıdaki şemayı tamamlayınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 79 Cevapları ANKA Yayınevi


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 80 Cevapları ANKA Yayınevi

3.Etkinlik

Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız. Cevaplarınızı defterinize yazınız.

1. Metnin kahramanları kimlerdir?
Cevap: Yazar olan pilot, küçük prens, kral ve tilkidir.

2. Metnin anlatıcısı kimdir ve kendini ne zamana dek yalnız hissetmiştir?
Cevap: Metnin anlatıcısı yazardır. Uçağı Sahra Çölünde kaza yapıncaya kadar kendini yalnız hissetmiştir.

3. Metinde anlatılanlar ne zaman gerçekleşmiştir?
Cevap: 6 yıl önce Sahra Çölünde kaza yapmasıyla gerçekleşmiştir.

4. Yaptığınız resimler beğenilmeseydi resim yapmaktan vazgeçer miydiniz? Açıklayınız.
Cevap: Hayır vazgeçmezdim. Çünkü insanları güzele bakış açıları aynı olmayabilir. Ben hobilerimi insanlar beğenmediği için bırakmazdım.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132-136-137-138-139 Cevapları MEB Yayınları

5. Küçük Prens nasıl biridir?
Cevap: Zeki, akıllı ve iyi biridir.

6. Küçük Prens, yaşadığı gezegeni neden terk etmiştir?
Cevap: Yaşadığı gezegendeki kibirli çiçeğin ona emirler vermesinden sıkıldığı için terketmiştir.

7. Kral nasıl biridir? Küçük Prens’in yerinde olsaydınız krala nasıl bir tepki verirdiniz?
Cevap: Kral kibirli ve böbürlenmeyi seven biridir. Küçük Prens’in yerinde olsaydım büyüklenmenin kötü bir şey olduğunu krala anlatırdım.

8. Kral “Kendini yargılamak, diğer insanları yargılamaktan çok daha zordur. Kendini gerektiği gibi yargılayabilirsen çok adilsin demektir.” cümlesiyle ne anlatmak istemiştir?
Cevap: Önemli olanın insanın kendi hatalarını görmesi olduğunu doğru olanı böylece bulabileceğimizi anlıyorum.

9. Tilkinin Küçük Prens’e verdiği sır nedir? Tilki bu sırrıyla ne anlatmak istemiştir?
Cevap: İnsanların en iyi yüreğiyle görebildiğini, gözlerin asıl görmesi gerekeni görmediğini anlatmıştır. Tilki bu sözüyle önemli olan insanların vicdanıyla, merhametiyle hareket edebilmesi olduğunu anlıyorum.


4.Etkinlik

1. Metni okurken en çok tilkinin sözünden etkilendim etkilendim.
2. Bence metindeki en anlamlı bölüm Kralın en önemli olanın kendini yargılamak olduğu anlatıldığı bölümdü.
3. Bana göre adil olmak herkese tarafsız davranmaktır.
4. Adil insanlar, tarafsız ve eşit davranır.
5. Haksızlığa uğradığım zaman kendimi kötü hisseder ve bana haksızlık yapan kişi ya da kişilere  mesafeli davranırım.
6. Birine haksızlık ettiğimi anladığımda, ondan özür dilerim.
7. Bulunduğum bir ortamda başkasına haksızlık yapıldığını görürsem ona destek olurum.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 81 Cevapları ANKA Yayınevi

5. Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde adı belirten sıfatları bulup birer cümlede kullanınız.
Cevap:
>>Çınar, bu soruyu senden önce çözdü.
>>Şu kalem senin değil mi?
>>Çocukluğum o mahallede geçmişti.
>>Birkaç arkadaşımız bizimle gelmekten vazgeçti.
>>Şairin bazı şiirleri vatan sevgisini anlatıyor.
>>Sınıfımızın tüm öğrencileri ödevlerini yapmış.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 2024

Benim Cümlelerim:

  • Bu soruyu çözerken çok düşündü.
  • Şu kaleme çok fazla para vermiş.
  • O mahallede çok iyi insanlar oturuyor.
  • Birkaç arkadaşımızla birlikte tatil planı yaptık.
  • Bazı şiirleri halk için yazılmıştı.
  • Okulda çıkan sorundan dolayı tüm öğrencileri evlerine gönderdiler.

6. Etkinlik

a. Aşağıdaki cümlelerde yer alan sıfatları bulup altlarını çiziniz.
Cevap:
Aradığın bilgileri bu kitapta bulabilirsin.
Biz o yıllarda Çeşme’de yaşıyorduk.
Sana az önce şu dosyayı bıraktılar.
İşten çıkınca ilerideki kafede buluşalım.

b. Sıfatları kullandığınız cümleler yazınız.
Cevap:

  • Bu konunun bütün sorularını çözdü.
  • O zamanlar çok eskide kaldı.
  • Şu kitap çok güzel bir olayı anlatıyor.
  • İlerideki pastanede çay içtik.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları ANKA Yayınevi

7. Etkinlik

Aşağıdaki görselleri inceleyerek vermek istedikleri ortak iletiyle ilgili bir metin yazınız.
Cevap:

İnsanlık tarihini incelediğimizde, yardımlaşma ve paylaşmanın toplumların temel değerleri arasında yer aldığını görürüz. Yardımlaşma ve paylaşma, sadece bireyler arasında değil, aynı zamanda toplumlar ve hatta ülkeler arasında da köprüler kurar. Yardımlaşma, insanların karşılıklı olarak ihtiyaçlarını karşılamasıdır.

Örneğin bir komşunun zor durumda olduğunu gördüğümüzde veya afetler sırasında insanlar mağdur olduğunda, yardımlaşma içgüdüsü aniden harekete geçer. Yardımlaşma, sevgi, empati ve anlayışın bir ifadesidir. Paylaşmak ise, mülkiyetin ve kaynakların adil bir şekilde dağıtılmasına dayanan bir değerdir. Birbirimize destek olmak ve sahip olduklarımızı diğerleriyle paylaşmak, toplumun dayanışma ruhunu güçlendirir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap