Anasayfa Kitap Cevapları
5 Şubat 2024, 13:20 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 64-65-66. Cevapları ANKA Yayınevi

2. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları

2. TEMA: Milli Mücadele ve Atatürk: 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 64-65-66. Cevapları ANKA Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 64 Cevapları ANKA Yayınevi

A. İlk 6 soruyu metne göre cevaplayınız

1. Atatürk’e göre sorunları çözme yolları nelerdir?
Cevap: Atatürk’e göre sorunları çözmenin yolları akıl ve mantıktır.

2. Akıl, mantık ve bilimin toplumsal yaşamda sağladığı yarar nedir?
Cevap: Akıl, mantık ve bilim topluma dogmalardan kurtularak gerçekçi olmayı gösterir.

3. Atatürk’ün gerçekçiliği neye dayanmaktadır?
Cevap: Atatürk’ün gerçekliği akıl, mantık ve bilime dayanmaktadır.

4. Akıl ve bilimin devlet yönetimindeki rolü nedir?
Cevap: Devlet yönetiminde dogmalardan kurtulmayı sağlar.

5. Okuduğunuz metne bizim vereceğiniz başlık ne olurdu? Yazınız
Cevap: Akıl Mantık ve Bilimin Gerçekliği

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 55-56-57-58-59. Cevapları ANKA Yayınevi

6. Okuduğunuz metnin konusu ve ana düşüncesi nedir?

Konusu: Atatürk’ün bilime verdiği önem
Ana düşüncesi: Bilim, akıl ve mantık bizim gerçekliğimizdir.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 65 Cevapları ANKA Yayınevi

B. 1. “Kalmak” sözcüğünün bulunduğu cümlelerden hareketle sözcüğün hangi anlamlarda kullanıldığını yazınız

Çocuğunu sıkı sıkı kucakladı ve öylece kaldı.
Cevap: Olduğu durumu sürdürmek.

Elimizde bir ton kömür kaldı.
Cevap: Miktarı belirtmek amacıyla kullanılmıştır.

Bu otelde bir gün daha kalamam.
Cevap: O yerde konaklamak anlamında kullanılmıştır.

O aileden bir bu çocuk kaldı.
Cevap: Hayatta olmak, yaşamak.

Et, masanın üzerinde fazla kalınca bozulmuş.
Cevap: Beklemek anlamında kullanılmıştır.

Oda duman içinde kaldı.
Cevap: Kaplanmak anlamında kullanılmıştır.


2. Aşağıdaki cümlelerde “mi” ekinin cümleye kattığı anlamı yazınız. Siz de cümleye aynı anlamı katacak şekilde kullanınız
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 65 Cevapları ANKA Yayınevi


3. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi iyelik eki almamıştır?
Cevap: Çantayı masaya bıraktım

Sonraki Ödev:  İnsanlar Eskiden Hangi Ulaşım Araçlarını Kullanırlardı? Araştırınız.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 66 Cevapları ANKA Yayınevi

C. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Dedemin yirmi baş koyunu vardı.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “baş” sözcüğü yukarıdaki cümleye kattığı anlamda kullanılmıştır?
Cevap: D) Çiftlikte sekiz baş hayvan hastalandı


2. Aşağıdaki cümlede yer alan altı çizili kelimelerden hangisinde iyelik eki kullanılmamıştır?
Cevap: C) Evi dün gece boyamışlar.


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “mi” cümleye “pekiştirme” anlamı katmıştır?
Cevap: D) Kalbimizden gelen sözü dinledik mi asla yalan söylemeyiz.


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki tüm kelimeler isimdir?
Cevap: A) Türk kadını, kahramandır.


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde topluluk adı vardır?
Cevap: A) Çoban, sürüyü otlatmaya götürdü.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap