Anasayfa
Ara Bul
6 Ekim 2021, 4:03
Mehmet
Yönetici

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 96-97-98-99-100-101 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 96-97-98-99-100-101. Sayfa MEB Yayınları Bak Postacı Geliyor Selam Veriyor (Dinleme Metni)

2. Kitap


Bak Postacı Geliyor Selam Veriyor (Dinleme Metni) Etkinlik Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Günümüzde kullanılan iletişim araçlarıyla ilgili yaptığınız araştırma sonucunda elde ettiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Telefon başta gelmektedir.Teknolojinin her geçen gün ilerlemesiyle yeni ve çeşitli telefon markaları oluşmaktadır.İkinci olarak bilgisayar ise internet sayesinde kullanılan bir araçtır.

2. Günlük hayatınızda en çok kullandığınız iletişim aracı nedir? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Günümüzde en çok kullanılan iletişim aracı bilgisayardır.Her türlü işlem yapıldığı için hem evlerimizde hemde iş yerlerinde bulunmaktadır.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

Metni dinlerken not aldığınız kelime ve kelime grupları ile bunların anlamlarını tahmin ederek aşağıya yazınız. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe Sözlük’ten kontrol ediniz.

Cevap:

İletişim: kişiler arasında, duygu, düşünce, bilgi, haber alışverişi,her türlü biçim ve yolla kişiden kişiye karşılıklı olarak aktarılması

İletmek: bir yerden bir yere aktarmak, götürmek, ulaştırmak.

Ulak: haber götüren kimse, haberci.

Telgraf: uzak iki yer arasında, elektrikle işleyen, mors alfabesiyle haberleşmeyi sağlayan bir iletişim düzeneği

Mors Alfabesi: telgraf haberleşmesinde kullanılan, nokta ve çizgilerden oluşan abece.


2. Etkinlik

Haberleşme araçlarındaki gelişmelerle ilgili görüşlerinizi, dinlediğiniz metinde anlatılanlarla ilişkilendirerek arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap:Haberleşme yıl geçtikçe gelişmiş ve kolay hale gelmiştir.Yazının olmadığı zamanlarda duman ile birbirlerinden haber alıyorlarmış.Yazının icadıyla ise mektuplaşma başlamıştır.Zamanla haberleşme araçları gelişmiştir.Günümüzde en yaygın olan ise elektronik postadır.Buradan da anlayacağımız üzere zamanla iletişim kolaylaşmıştır.


3. Etkinlik

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle cevaplayınız.

1. İnsanlar, yazı icat edilmeden önce nasıl haberleşiyorlardı? Anlatınız.
Cevap:Duman ve davul ile haberleşiyorlardı.


2. Posta güvercinleriyle mektup göndermeden önce nelere dikkat edilirdi?
Cevap:Güvercinler özel olarak eğitilirler ve ağır olmayan mesajlar gönderilirdi.Bir güvercin ile gönderilen mesaj aynı bir şekilde yazılarak garanti olması için ikinci güvercin ile de gönderilirdi.Güvercin ile mesaj göndermeden önce karınlarının tok olduklarına ve havanın kötü olmamasına dikkat edilirdi.


3. Mektup ile elektronik posta arasında hangi benzerlik ve farklılıklar vardır? Açıklayınız.
Cevap:İkisinde de ”Selam” cümlesi kullanıp derdini anlatıp veda ederek tamamlayabiliriz.Ayrılan özellikleri ise elektronik posta daha hızlıdır.İçine Resim veya dosya ekleyip birden fazla kişiye gönderebiliriz.


4. Sizce mektup yazıp cevabını heyecanla beklemek mi yoksa kısa mesajlarla hızlı iletişim kurmak mı daha zevkli olur? Tartışınız.
Cevap:Ben günümüzde ki gibi hemen cevap verilmesini isterdim.

5. Günümüzdeki gelişmiş haberleşme teknolojisi eğitimde etkin olarak nasıl kullanılabilir? Fikirlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:Bilgileri daha çabuk öğrenebilir ve dersleri anlatmak için teknolojik aletler daha yardımcı olacaktır.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 98 Cevapları MEB Yayınları

4. Etkinlik

Metinden hareketle geçmişten günümüze kullanılan iletişim araçlarını yazınız.

Cevap:

Yazı icat edilmeden önce: Duman ve davul

Yazı icat edildikten sonra: Posta güvercini,Ulak,Telgraf,e-posta

Günümüzde:Telefon,Bilgisayar

5. Etkinlik

Arkadaşlarınızdan birine elektronik posta yazınız. Postanızda, “Teknoloji Bağımlılığı” metninde başlattığınız kampanya ile ilgili bilgiler veriniz.

Cevap:

Selam Arkadaşım;

Sana bu e-postayı atma nedenim teknoloji bağımlığı hakkında bilgi vermek içindir. Biliyorsun bizimde çok kullandığımız bilgisayar,telefon,tablet gibi elektronik cihazlar sosyal hayattan bizi soyutlayıp asosyal bir hayat çekmiştir.Günden güne artan bu bağımlılık belli başlı sorunları da beraberinde getirmektedir.İnsanlar günlük işlerini bırakarak ellerindeki cihazlara yönlenmiş durumdalar.Bu yüzden ”Teknoloji Bağımlılığı” hakkında bir kampanya başlatmış durumdayız.Seni de aramızda görerek bu kampanyaya destek olmanı ümit ediyoruz.

Hoşçakal


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 99 Cevapları MEB Yayınları

6. Etkinlik

A) Aşağıdaki metinde Hakan Bey ve müşteri temsilcisi arasındaki telefon konuşması yer almaktadır. Konuşma metnini okurken boş bırakılan yerleri metnin anlam akışına ve bütünlüğüne uygun şekilde tamamlayınız. Metinde geçen tutarsızlığı bulup etkinliğin B bölümüne yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 99 Cevapları MEB Yayınları

B) Metinde geçen tutarsızlık:
Cevap: Sorun için önceden bulunduğu girişimde karşı taraf ilgilenmemiş olarak gözükmektedir.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 100 Cevapları MEB Yayınları

C) Aşağıdaki formu doldurarak Hakan Bey ve müşteri temsilcisi arasındaki görüşmeyi değerlendiriniz. Form üzerindeki işaretlemelerinizi çarpı (X) işaretiyle yapınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 100 Cevapları MEB Yayınları


7. Etkinlik

Aşağıdaki metinde geçen zamirleri bularak bunları birer cümlede kullanınız.
Cevap:

Bu: Bu çocuk okulun birincisi.

Herkes: Herkes kardeşimi çok sever

Bizim: Bizim evde uymamız gereken belli kurallar vardır.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 101 Cevapları MEB Yayınları

8. Etkinlik

Aşağıdaki metni okuyarak etkinliği tamamlayınız.

İnternet tasarımcısı olan Ziya Yılmaz, iki firmaya iş başvurusunda bulunmuş ve bu iki firmadan aşağıdaki e-postaları almıştır. İki firmadan da işe kabul edildiğini öğrenen Ziya Yılmaz, bu işlerden birini tercih etmek durumundadır. Firmalardan Ziya Bey’e gönderilen e-postaları inceleyiniz. Bu e-postalardan hareketle kendinizi Ziya Bey’in yerine koyarak hangi işi kabul edeceğinizi nedenleriyle birlikte yazınız.
Cevap:

Ziya Bey’in yerinde ben olsaydım;1. firmanın teklifini kabul ederdim.Belli bir düzen ve plan vardır.Bir iş ortamında olması gereken disiplin yürütülmektedir.Maaşı da kesin ve çalışma saatleri de açıkça belirtilmiştir.Bu yüzden benim için 1. firmanın işi daha uygundur.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Vefa, cömertlik, fedakârlık konulu atasözleri araştırınız
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 101 Cevapları MEB Yayınları

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.