Anasayfa Kitap Cevapları
16 Şubat 2024, 2:50 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 89. Cevapları MEB Yayınları

Kazanım Kavrama Testi – 9 Cevapları

2. ÜNİTE Sayılar Ve İşlemler: 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 89. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları MEB Yayınları

1. 7-A sınıfındaki öğrencilerin 2/5’i kız öğrencidir. Erkek öğrencilerin sayısı kız öğrencilerin sayısından 7 fazla olduğuna göre sınıf mevcudu kaçtır?
Cevap: B) 35

2x/5 → kız öğrenciler
2x/5 + 7 = erkek öğrenciler
5/5 – 2/5 = 3/5 erkek öğrencilerin oranı
2x/5 + 7 = 3x/5
10x + 35 = 15x
35 = 5x
7 = x ise

5x → 5 . 7 = 35 sınıf mevcudu


2. Bir havuzun 3/7’si doludur. Bu havuza içindeki suyun yarısı kadar daha su eklendiğinde havuzun 60 litrelik kısmı boş kalmaktadır. Buna göre havuzun tamamı kaç litre su alır?
Cevap: A) 168

3x/7 dolu olan kısım
3x/7’nin yarısı kadar dediği için;
3x/7 ÷ 2 = 3x/7 . 1/2 = 3x/14 su eklenmiştir
3x/7 dolu olan 3/14 eklenen;
3x/7 + 3x/14 → paydaları eşitleriz
6x/14 + 3/14 = 9x/14 dolu olan kısım

7/7 tamamı ise
7x/7 – 9x/14 = 14x/14 – 9x/14 = 5x/14 boş olan kısım
5x/14 = 60 ise
5x = 60
x = 12

12 . 14 = 168 L havuzun aldığı miktar

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 66-70. Cevapları Berkay Yayıncılık

3. Bir sınıftaki öğrencilerin 1/3’ü futbol, geri kalan öğrenciler de basketbol branşını seçmiştir. Basketbolu seçen öğrenci sayısı 24 olduğuna göre futbolu seçen kaç kişidir?
Cevap: A) 12

1/3 futbol
3/3 – 1/3 = 2/3 basketbol
kişi sayısına x dersek
2x/3 = 24
2x = 24
x = 12

1/3 futbol ise 12 kişi futbolu seçmiştir.


4. Bir sivil toplum kuruluşu, 2021 yılında yaptığı yardımların 1/4’ünü Çocuk Esirgeme Kurumuna, 1/3’ünü o ildeki şehit ve gazi çocuklarının eğitimine, 1/6’sını Kızılay’a, kalan miktarı da huzur evine bağışlamıştır. Bu sivil toplum kuruluşunun 2021 bütçesi 36 000 Türk lirası olduğuna göre huzur evine bağışlanan miktar kaç Türk lirasıdır?
Cevap: B) 9000

1/4 + 1/3 + 1/6 → paydaları eşitleriz
3/12 + 4/12 + 2/12 = 9/12
12/12 – 9/12 = 3/12 huzur evine yapılan bağış

tamamı 12/12 ise
36 000 ÷ 12 = 3000 her bir payı
Huzur evi → 3/12 ise
3 . 3000 = 9000 TL bağış yapılmıştır.


5. Bir sayının yarısı ile 1/3’ünün toplamı aynı sayının 3 eksiğine eşittir. Bu sayının 5/2 katı kaçtır?
Cevap: D) 45

Bir sayı dediği için x diyelim
x/2 + x/3 = x – 3
x/2 + x/3 → paydaları eşitleriz
3x/6 + 2x/6 = x – 3
5x/6 = x – 3
5x = 6x – 18
x = 18

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 78-83. Cevapları Berkay Yayıncılık

18 . 5/2 = 90/2 = 45 olur.


6. Ali maaşının 1/6 ’sını kiraya, 3/14 ’ünü mutfak masraflarına, 1/7 ’sini kırtasiye masraflarına, 1/21 ’ini de ulaşım giderlerine harcamaktadır.
Bu harcamalarından sonra Ali’nin maaşından geriye 2520 Türk lirası kaldığına göre Ali’nin maaşı kaç Türk lirasıdır?
Cevap: D) 5880

1/6 + 3/14 + 1/7 + 1/21 → paydaları eşitleriz
14/84 +18/84 + 12/84 + 4/84 =48/84
84/84 – 48/84 = 36/84 kalan para kısmı

36/84 = 2520 TL
2520 ÷ 36 = 70 TL her bir pay miktarı
70 . 84 = 5880 TL maaşının tamamı


7. Bir telin ucundan 2/5’i kesildiğinde orta noktası 18 cm kaydığına göre bu telin ilk uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap: C) 90


8. Bir bisikletli parkurun 1/6’sını gittikten sonra kalan yolun kaçta kaçını daha giderse bütün yolun 3/4’ünü tamamlamış olur?
Cevap: D) 7/10

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.