Anasayfa Kitap Cevapları
6 Mart 2024, 18:02 - Sena Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152-153-154. Cevapları Dörtel Yayıncılık

5. Tema Sonu Ölçme ve Değerlendirme Cevapları

5.TEMA Vatandaşlık: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 152-153-154. Sayfa Cevapları Dörtel Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları Dörtel Yayıncılık

A. Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. Kişisel sorumluluklarımız nelerdir?
Cevap: Kişisel sorumluluklarımız huzurlu bir aile ortamına uygun davranışlar sergilemek, derslerimde başarılı olmak için çalışmalar yapmak ve odamı düzenli tutmaktır.


2. Sorumlulukları sınırlandırmak mümkün müdür? Neden?
Cevap: Sorumlulukları sınırlandırmak mümkün değildir. Çünkü herkesin farklı ve birden fazla sorumluluğu vardır.


3. Sorumluluğunu bilen insanın özellikleri nelerdir? Sıralayınız.
Cevap: Sorumluluğunu bilen insanlar yaptıkları arkasında durur, işlerini eksiksizce olması için her şey yapar ve olumsuzlukları kabullenir.


4. Sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz zaman neler olur? Açıklayınız.
Cevap: Sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz zaman saygı ve beğeni kazanarak yükseliriz.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 153 Cevapları Dörtel Yayıncılık

B. “Vatandaşlık” temasında öğrendiklerinizden yararlanarak bilgilendirici bir yazı yazınız.
Cevap:

Bir ülkenin toprağı, kültürü, tarihi ve insanlarıyla birlikte vatanı oluşturur. Aynı zamanda, vatan için çalışmak da vatan sevgisinin göstergesidir. Vatan sevgisi, bir ülkeye olan bağlılığın yanı sıra, orada yaşayan insanların mutluluğunu içerir. Vatanını seven bireyler, ülkelerinin gelişmesi ve ilerlemesi için çalışır.

Sonraki Ödev:  Kendinizi “Sığırtmaç Mustafa’nın Öyküsü” Metnindeki Kahramanın Yerine Koyarak Atatürk'e Bir Mektup Yazınız.

Vatanını seven bir insan ülkseinin kalkınmasına ve güçlenmesine yardımcı olmasıdır. İnsanlar, mesleklerindeki başarılarıyla vatanlarına katkıda bulunabilirler. Örneğin, mühendisler, bilim insanları, öğretmenler ve doktorlar, uzmanlık alanlarındaki bilgi ve becerileriyle topluma hizmet ederler. İyi bir eğitim sistemi ve sağlık sistemi, bir ülkenin ilerlemesine katkı sağlar. Ayrıca vatanını seven insanlar vatanına karşı olan vergi vermek, askerliğini yapmak, oy kullanmak gibi sorumluluklarını da yerine getirerek vazifesini yapmalıdır.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları Dörtel Yayıncılık

C. Aşağıdaki soruların doğru cevabını bulup işaretleyiniz.

1. “İnsanı insan yapan yine insandır.” cümlesinin yüklemi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: C

A) Geniş zaman kipiyle çekimlenmiş.
B) Şimdiki zaman kipiyle çekimlenmiş.
C) Ek fiilin geniş zamanı ile çekimlenmiş.
D) Ek fiilin bilinen geçmiş zamanı ile çekimlenmiş.


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde durum zarfı kullanılmamıştır?
Cevap: D

A) Ustacığım eline sağlık güzel olmuş.
B) Osman Efendi yüzüme gülerek baktı.
C) Okuldan eve koşa koşa gittim.
D) Haftada bir gazete alıyordu.

Sonraki Ödev:  Meyve Veren Ağaçları Diğer Ağaçlardan Ayıran Özellikler Neler Olabilir?

3. Bir gün annem ( ) ( ) Oğlum ( ) dedi ( )
( ) Hemen git ayakkabılarını boyat ( )
Seni misafirliğe götüreceğim ( ) ( )
Yukarıdaki cümlelerde yay ayraçla gösterilen yerlere aşağıdakilerden hangisi getirilemez?
Cevap: D

A) Nokta
B) Virgül
C) Tırnak işareti
D) Soru işareti


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyime yer verilmemiştir?
Cevap: B

A) Vatandaşlık görevini yerine getirmek için çok kapı çaldı.
B) Özgürlük düşüncesi her insanda oluşturulmalıdır.
C) Okuma hakkını kullanmak için gecesini gündüzüne kattı.
D) Günlük gazetelere şöyle bir göz attı.


5. “Bugün okulun bahçesinde toplanan öğrenciler, yarının çok güzel olacağını söylediler.” cümlesinde kaç tane zarf türünde sözcük kullanılmıştır?
Cevap: C

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi ek fiil ekiyle çekimlenmemiştir?
Cevap: D

A) Kitap en iyi arkadaşmış.
B) Bu evin yeri çok güzelmiş.
C) Ahmet bugün çok yorgunmuş.
D) Dün arkadaşım seni sinemada görmüş.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap