Anasayfa Kitap Cevapları
16 Nisan 2024, 11:44 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 183-184-185. Cevapları Dörtel Yayıncılık

6. Tema Sonu Ölçme ve Değerlendirme Cevapları

6.TEMA Sağlık ve Spor: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 183-184-185. Sayfa Cevapları Dörtel Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları Dörtel Yayıncılık

A. Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. En besleyici yiyecek hangisidir? Niçin?
Cevap: İnsan ve hayvan sütü alınabilecek en faydalı besinlerdir.

2. Sütün içinde hangi maddeler bulunuyormuş?
Cevap: Sütün içinde protein, karbonhidrat, yağ, mineral, vitaminler, temel yağ ve aminoasitler bulunmaktadır.

3. Annenin beslenme şekline bağlı olan nedir?
Cevap: Sütün vitamin içeriği annenin beslenme şekline bağlıdır.

4. Et tüketmeyen annelerin sütünde neler bulunur? Neler bulunmaz?
Cevap: Et yemeyen annelerin sütünde B12 vitamini eksik, kalsiyum, demir gibi ana besin maddeleri anne sütünde bulunur.

Sonraki Ödev:  Okumanın “Düşünmek” Üzerindeki Etkileri Nelerdir? 

5. Metinden hareketle sütün insan hayatındaki önemini açıklayan bir paragraflık yazı yazınız.
Cevap: Süt insan hayatında çok önemlidir. Başka maddelerden alamayacağımız vücudun sağlıklı kalmasını sağlayacak maddeler bulunur. Bundan dolayı anne sütü mutlaka bebekken içirilmesi gerekir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Dörtel Yayıncılık

B. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Dörtel Yayıncılık


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları Dörtel Yayıncılık

C. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını bulup işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi ek fiille çekimlenmiştir?
Cevap: C

A) Her zaman sağlıklı olmak isterim.
B) Güneş girmeyen eve doktor girer.
C) Temizlik imandandır.
D) Sabahları bir saat spor yapıyorum


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilin anlamını zaman yönünden tamamlayan bir zarf kullanılmamıştır?
Cevap: D

A) Bu yıl okullar geç açıldı.
B) Annem ağabeyime telefonda hemen gel, dedi.
C) Arkadaşlarla sinemaya yarın gideceğiz.
D) Bu kitabı mutlaka okumalıyım.


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnel bir anlatım vardır?
Cevap: C

A) Yedi Göller, manzarasıyla tüm insanları büyülüyor.
B) Çocuklar oynayarak, uyuyarak büyürler.
C) Sağlıklı olmak için beslenmesine dikkat ediyordu.
D) Çocukluğumda en çok sevdiğim oyun saklambaçtı.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 137-140-141-142-143-144. Cevapları Dörtel Yayıncılık

4. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde geçen fiilin kip ve kişisi farklıdır?
Cevap: A

A) Ahmet Bey sağlığına dikkat etsin.
B) Neriman Hanım derse girmiyorsun.
C) Filiz Hanım bu akşam bize geleceksin.
D) Tuğrul Bey, ne zaman gelirsin?


5. “Bir güzel evim vardı ki altın kapılı
Benim de bir annem vardı ağlarken gülen.”
Yukarıdaki dizelerde aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?
Cevap: D

A) Ek fiil ekine
B) Karşıt anlamlı sözcüklere
C) Yapım eki almış sözcüklere
D) Deyim anlamlı sözcüklere

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap