Anasayfa Kitap Cevapları
9 Nisan 2024, 19:00 - Sena Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 210-211-212-213. Cevapları Dörtel Yayıncılık

Unutursun Mihribanım Dinleme Metni Cevapları

7.TEMA Sanat: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 210-211-212-213. Sayfa Cevapları Dörtel Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 210 Cevapları Dörtel Yayıncılık

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Çocukluğunuzdan hayalinizde kalan çevre görüntüleri nelerdir? Betimleyiniz.
Cevap: çocukluğumda binalar daha alçak, daha çok boş araziler ve ormanlık alanlar vardı.


2. Çok etkilendiğiniz, unutamadığınız bir anınızı sınıfta anlatınız.
Cevap: Ortaokulda okulun düzenlediği resim kursuna gittiğim dönemde okulun duvarlarına resim çizileceğini ve boyanacağı bunu da resim kursundaki öğrencilerin yapacağı söylenmişti. Resim öğretmenimiz içimizde en iyi çizen kişileri seçtiğinde aralarında benimde olmamın heyecanını yaşamıştım. O dönem kurs boyunca okul duvarlarına çeşitli figürler, hayvanlar çizmiş boyamış ve altına imzamı atmıştım.


 1. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelimeleri listeleyip anlamlarını tahmin ediniz. Sonra bu kelimelerin sözlük anlamlarıyla tahminlerinizi karşılaştırınız.

Sinem
Tahminim: Uzakta olsa da kalpte olan.
Sözlük Anlamı: Kalbinde olmak.

Kelep
Tahminim: Tatsız
Sözlük Anlamı: Demet.

Yitmek
Tahminim: İttirmek.
Sözlük anlamı: Ortadan kaybolmak.


2. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metin sizde hangi duyguları uyandırdı? Yorumlayınız.
Cevap: Dinlediğim metin bende özlem ve üzüntü duygularını uyandırdı. Çünkü büyüyene kadar geçen zamanı, anıları hatırlatarak anlatmaktadır.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 94-95-96. Cevapları Dörtel Yayıncılık

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 211 Cevapları Dörtel Yayıncılık

3. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metne farklı başlıklar bulmanız istenseydi hangi başlıkları yazardınız?
Cevap:

  • Mihriban
  • Unutmak

4. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metne yönelik aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Şair neyin kolay olmadığını söylüyor?
Cevap: Şair unutmanın kolay olmadığını söylüyor.


2. Şair yaşamı neye benzetiyor?
Cevap: Şair yaşamı Gemiye benzetiyor.


3. “Beni değil kendini de Unutursun Mihribanım” dizeleriyle ne anlatılmak isteniyor? Açıklayınız.
Cevap: Bu dizelerle zaman geçtikçe kendini de unutacağı anlatılmaktadır.


4. Zamanın ilerlemesi şairin duygularında nasıl bir değişiklik yaratıyor?
Cevap: Zamanın ilerlemesi şairin sevgisini azaltmış, gönlünü uslandırmış.


5. Şiirin her bölümünün sonunda aynı dizenin tekrarlanması şiire nasıl bir anlam özelliği kazandırıyor?
Cevap: Şiirin redifinin bir düzen içerisinde olmasını ve anlamlı olmasını sağlamıştır.


6. Dinlediğiniz şiirden çıkardığınız ana duyguyu yazınız.
Cevap: Yaşanılan hiç bir anın kalıcı olmadığını, zamanın her şeyi silip süpürdüğünü çıkardım.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 212 Cevapları Dörtel Yayıncılık

5. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metnin türünü belirleyip özelliklerini yazınız.

Türün Adı: Şiir

Türün Özellikleri:

  • Hayal gücü ve imgeye dayanır.
  • Okurun heyecanını ve duygularını arttırır.
  • Uyumlu ve etkili bir söyleyişe sahiptir.
  • Ölçülüdür.
  • Dönemin konularını ele alır.

6. ETKİNLİK

“Yıllar, sevgi, aile, çocuklar, dünya, çevre, toplum” kelimeleri sizde neleri çağrıştırıyor? Düşününüz. Sonra bu kelimeleri de kullanarak bir düşünce yazısı yazınız.
Cevap:

Sevgi, aile, çocuklar, dünya, çevre ve toplum, yaşamımızın en önemli değeridir. Bu değerler, insanları bir araya getiren ve ilişkilerimizi şekillendiren güçlü duyguları ifade eder. Sevgi, kalplerimizi dolduran bir hissiyatı yansıtırken, aile bize bağlılık ve destek sunar. Çocuklar ise geleceğimizin umudu ve sevincidir.

Sonraki Ödev:  Duygu ve Düşüncelerinizi Yazıya Dökmeyi Seviyor musunuz? Neden?

Dünya, hepimizin ortak evi olarak kabul edilir. Dünya üzerinde yaşayan tüm canlıların huzurunu korumak ve sürdürmek için çabalarız. Çevre ise doğanın bizlere sunduğu değerli kaynakların evidir bu nedenle onlara iyi bakmalıyız.

Toplum, bireylerin bir araya gelerek oluşturduğu bir yapıdır. Dayanışma, işbirliği ve adil bir paylaşım temel değerlerdir. Toplumun sağlıklı ve mutlu olabilmesi için herkesin katılımı ve sorumluluğu gereklidir.

Bu değerler, insanların yaşamlarını zenginleştirir. Sevgiyle dolu bir aile ortamı, çocukların sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlar. Dünyayı koruma bilinci, gelecek nesiller için sürdürülebilir bir çevre yaratma hedefimizi desteklerken, toplumun güçlü bağları da dayanışmanın temelini oluşturur.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 213 Cevapları Dörtel Yayıncılık

SONRAKİ DERSE HAZIRLIK

İletişim araçlarının neler olduğu ile ilgili bir araştırma yapınız.
Cevap: İletişim araçları; telefon, televizyon, bilgisayar, gazete ve postadan oluşmaktadır.


İlk elektrikli telgraf makinesi ne zaman, kim tarafından üretilmiştir? Araştırınız.
Cevap: ilk elektrikli telgraf makinesi Claude Chappe tarafından 1792 yılında üretilmiştir.


İletişim anlamında günümüz insanının geldiği noktayı yorumlamak için hazırlanınız.
Cevap: Günümüzde iletişim çok kolaylaştı. İletişim anlık  ve internet sayesinde çok hızlıdır. Dünyanın diğer ucundaki kişilerle bile istediğimiz gibi iletişim kurmayı sağlamıştır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap