Anasayfa Kitap Cevapları
1 Mayıs 2024, 0:55 - Sena Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 246-247. Cevapları Dörtel Yayıncılık

8. Tema Sonu Ölçme ve Değerlendirme Cevapları

8.TEMA Bilim Ve Teknoloji: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 246-247. Sayfa Cevapları Dörtel Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 246 Cevapları Dörtel Yayıncılık

Hayatımız Matematik Şiiri Cevapları

Hayatımız Matematik Şiiri

A. Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. Şiirin konusu nedir?
Cevap: Şiirin konusu matematik ve önemidir.


2. Şair hangi duygular içindedir? Açıklayınız.
Cevap: Şair hayranlık içindedir.


3. Şiirde geçen matematik terimlerini söyleyiniz.
Cevap: Şiirde açı, rakam, toplama, çıkarma, kütle, alan, kare, üçgen, kenar, küre, hacim, metre, litre, kilo, prizma, küp terimleri geçmektedir.


4. Şiirde matematik okuryazarlığı nasıl anlatılmıştır?
Cevap: Şiirde matematik okuryazarlığı çarşıda pazarda hesaplamalarda kullanılmasıyla anlatılmıştır.


5. Şaire göre matematik insanlara ne zaman lazım oluyor?
Cevap: Şaire göre matematik insanlara hayatları boyunca her alanda lazım olur.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 247 Cevapları Dörtel Yayıncılık

B. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını bulup işaretleyiniz.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 118-119-120. Cevapları Dörtel Yayıncılık

1. İnsanlar yaşamlarını kolaylaştırmak için tarihin her döneminde çeşitli buluşlar gerçekleştirmiştir. Bunların en önemlisi tekerleğin icadıdır. Tekerlek keşfedilince insanların hayatında çok büyük değişimler olmuştur. Bu değişimlerden biri de bisikletin icadıdır.

Yukarıdaki parçadan aşağıdakilerin hangisi çıkarılamaz?
Cevap: A) Bisiklet, tekerleğin icadından önce bulunmuştur.

A) Bisiklet, tekerleğin icadından önce bulunmuştur.
B) Tekerleğin icadı insanları rahatlatmıştır.
C) Buluşlar, insanların hayatlarını kolaylaştırır.
D) Tarih boyunca sürekli icat ve buluşlar gerçekleştirilmiştir.


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde amaç-sonuç belirten bir anlam vardır?
Cevap: B) Gonca’nın yazdığı e-postayı okumak için bilgisayarın başına oturdum.

A) Ay ışığında, dalgaların üzerinde hızla ilerledi.
B) Saatte iki yüz kırk mil hızla uçmuyor.
C) Bu çarpışmanın sonu mutlak bir ölümdü.
D) O, gözlerini kapamaktan başka bir şey yapmadı.


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi ek fiille çekimlenmiştir?
Cevap: C) Bu çarpışmanın sonu mutlak bir ölümdü.

A) Ay ışığında, dalgaların üzerinde hızla ilerledi.
B) Saatte iki yüz kırk mil hızla uçmuyor.
C) Bu çarpışmanın sonu mutlak bir ölümdü.
D) O, gözlerini kapamaktan başka bir şey yapmadı.

Sonraki Ödev:  Atatürk’ün Gençlerde Görmek İstediği Özellikleri ve Gençlere Verdiği Görevleri Dikkate Alarak Gençliğin Ata’ya Cevabı Başlıklı Bir Yazı Yazınız.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ek fiil farklı bir görevde kullanılmıştır?
Cevap: D) Jonathan, tersine dönüşü, her şeyi öğrenmişti.

A) Çünkü hız güç demekti, büyük bir zevkti.
B) Yeryüzünün akrobatik uçuş yapabilen tek martısıydı.
C) Jonathan’ın dinlenmeye hiç niyeti yoktu.
D) Jonathan, tersine dönüşü, her şeyi öğrenmişti.


5. “Tüm bunları düşünürken kanatlarını gövdesine yapıştırdı.” cümlesinde kaç sözcük çekim eki almıştır?
Cevap: D) 4

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4


6. Uydular, Dünya’nın çevresinde dolanan insansız uzay araçlarıdır; televizyon görüntülerini ve telefon konuşmalarını iletir. Ayrıca hava ve denizlerin durumu hakkında bilgiler gönderir. 1957’de SSCB, Dünya’nın çevresinde dolanan ilk insan yapımı cisim olan Sputnik adlı uyduyu fırlatmıştır.

Yukarıdaki parçanın anlatımında aşağıdaki anlatım biçimlerinden hangisi kullanılmıştır?
Cevap: A) Açıklama

A) Açıklama
B) Betimleme
C) Öyküleme
D) Tartışma

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap