Anasayfa Kitap Cevapları
10 Mayıs 2022, 8:59 - Zülal Güneş Yazdı

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 132-133-134. Cevapları MEB Yayınları

8. Sınıf Din Kültürü 5.Ünitemizi Değerlendirelim Cevapları

5. ÜNİTE: KUR’AN-I KERİM VE ÖZELLİKLERİ: 8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 132-133-134-135. Cevapları MEB Yayınları


8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 132 Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. İslam dininin temel kaynakları nelerdir? Yazınız.
Cevap: Kur’an-ı kerim, Sünnet, İcma, Kıyas.

2. Kur’an-ı Kerim’de yer alan hükümlerin anlaşılmasında sünnetin rolü nedir? Açıklayınız.
Cevap: Sünnet Kur’an-ı Kerim’i nasıl yaşayacağımızı anlatan peygamber efendimizin davranışlarını içermektedir.

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 57-59-61-62-63. Cevapları MEB Yayınları

3. Kur’an-ı Kerim’in temel özellikleri nelerdir? Sıralayınız.
Cevap:

⇒ Evrensel bir kitaptır.
⇒ Nasıl yaşamamız gerektiğini anlatan ilahi kitaptır.
⇒ Allah kelamıdır.
⇒ Allah’ın koruması altında olan bir ilahi kitaptır.

4. Kur’an’da kıssaların anlatılma sebebi nedir? Açıklayınız.
Cevap: İnsanların bu kıssalardan ders çıkarmasını ve bu şekilde yaşamalarını düzeltmeleri amaçlanmaktadır.


B. Aşağıda yer alan çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. (…) Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki ayette emredilen davranışlardan değildir?
Cevap: B) Sadece tanıdıklara yardım etmek


8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 133 Cevapları MEB Yayınları

2. “Hz. Peygamber’in (s.a.v.) sözleri, uygulamaları ve sahabilerin yapmış olduğu davranışları onaylamasıdır.”
Yukarıda tanımı yapılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) Sünnet

3. (…) Yukarıda verilen bilgi aşağıdaki ayetlerden hangisi ile doğrudan ilişkilidir?
Cevap: A) “… İyilik edin. Şüphesiz Allah iyilik edenleri sever.” (Bakara suresi, 195. ayet.)

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 80-81-82. Cevapları Anka Yayınları

4. “Sözün en güzeli Allah’ın Kitabı’dır. Rehberliğin en güzeli ise Muhammed’in rehberliğidir.” (İbn Mâce, Sünnet, 7.)
Yukarıda verilen hadisten çıkarılacak en kapsamlı sonuç aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) Kur’an ve sünnet, İslam’ın temel kaynaklarıdır.

5. Nuh (a.s.) ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) Kendisine iman eden yoksulları yanından kovmasını isteyen zenginlerin talebini kabul etmiştir


8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 134-135 Cevapları MEB Yayınları

BULALIM

Aşağıdaki soruları cevaplayarak bulmacayı çözünüz.
Cevap:

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 134 Cevapları MEB Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.