Anasayfa Kitap Cevapları
14 Nisan 2024, 15:57 - Sanyie Önal Yazdı

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 252-253-254 Cevapları Ferman Yayıncılık

Armağan Metni Cevapları

7. TEMA Sanat: 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 252-253-254 Cevapları Ferman Yayınları

Armağan Metni Cevapları


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 252 Cevapları Ferman Yayıncılık

HAZIRLIK ÇALIŞMASI

Yazmayı mı yoksa okumayı mı daha çok seviyorsunuz? Neden?
Cevap: Okumayı daha çok seviyorum. Meraklı biri olduğum için ve merak ettiğim her şeyin okuduklarımda olduğu için okumayı daha çok seviyorum.


1. ETKİNLİK

Dinlediğiniz şiirdeki anlamını bilmediğiniz kelime ya da kelime gruplarını aşağıya yazınız. Şiirdeki anlamını bilmediğiniz kelime ya da kelime gruplarının anlamını metnin bağlamından hareketle tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Güncel Türkçe sözlükten kontrol ediniz. Anlamını öğrendiğiniz yeni kelime/kelime gruplarını sözlüğünüze yazınız. Öğrendiğiniz kelimeleri birer cümlede kullanınız.

Kelime/Kelime Grubu: Us
Cümlem: Uslarında yaşadığın her zaman doğru olmayabilir.

Kelime/Kelime Grubu: duyumsamak
Cümlem: Ona karşı bir şeyler beslediğini duyumsamıştım.

Kelime/Kelime Grubu: İnsan yanı
Cümlem: İnsan yanımız her zaman için merhametlidir.

Kelime/Kelime Grubu: Serüven
Cümlem: Yaşadıklarımız kocaman bir serüven gibiydi.

Kelime/Kelime Grubu: Düş Güçleri
Cümlem: Rüya gördüğü için düş güçleri olduğunu zannediyor.

Kelime/Kelime Grubu: Yoklamak
Cümlem: Annem uyuyup uyumadığımı yokladı.


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 253 Cevapları Ferman Yayıncılık

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.

1. Yazarlar dünyanın kapısını nasıl aralamıştır?
Cevap: Yazarlar gezerek ve görerek dünyanın kapısını aralamışlardır.

2. Öykü ve romanlar bize neyi anlatırmış?
Cevap: Öykü ve romanlar sayesinde bize yaşamı anlatmışlardır.

3. İnsan yanımız nasıl gelişmiştir?
Cevap: Beğenilerimizin incelmesiyle insan yanımız gelişmiştir.

4. “İnceldi beğenilerimiz.” dizesiyle şair ne anlatmak istemektedir?
Cevap: Beğenilerimizin daha da geliştiğini anlatmak istemiştir.

5. Şaire göre yazarlar bize neyi öğretmiş, neyi armağan etmiş?
Cevap: Bize sevmeyi, gülmeyi yaşamayı öğretmişlerdir. Kişiliğimizi armağan etmişlerdir.


3. ETKİNLİK

Aşağıya dinlediğiniz şiirle ilgili üç soru yazınız. Yazdığınız soruları arkadaşlarınıza sorarak onlardan cevaplamalarını isteyiniz. Arkadaşlarınızdan aldığınız cevapları soruların altlarına yazınız.

1. Soru: Yaşamın Güzelliğini nasıl duyumsarız?
Cevap: Şiirler yazan ve sözcüklerle oynayan yazarlar sayesinde duyumsarız.

2. Soru: Yazarlar neden gezmiş ve görmüşlerdir?
Cevap: Bizim öğrenmemiz ve okumamız için gezip görmüşlerdir.

3. Soru: Yazalar bizim için neden dünyayı avuçlarının içine almışlardır?
Cevap: Bize daha çok şey öğretmek ve katmak için avuçlarına almışlardır.


4. ETKİNLİK

Dinlediğiniz şiirin konusunu ve ana duygusunu aşağıya yazınız.

Şiirin Konusu: Şiirin konusu yazarların bizler için yaptıklarıdır.

Şiirin Ana Duygusu: Yazarlar bizim hayatımıza dokunurlar. Öğrenmemiz ve okumamız için çokça fedakarlık yapmışlardır.


5. ETKİNLİK

Dinlediğiniz şiire uygun yeni başlıklar bularak bu başlıkları aşağıya yazınız.
Cevap:  

  • Yazarların Serüveni
  • Her şey Okumak İçin
Sonraki Ödev:  Kahvenin Topraktan Fincana Gelene Kadar Geçirdiği Aşamaları Araştırınız.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 254 Cevapları Ferman Yayıncılık

6. ETKİNLİK

Sınıfınızda insanların neden kitap yazma ihtiyacı duyduklarıyla ilgili duygu ve düşüncelerinizi ifade eden bir konuşma yapınız. Konuşmanızda ikna etme stratejisini uygulayınız. Fikirlerinizin arkadaşlarınız tarafından kabul edilmesini sağlamak için fikirlerinizi destekleyen kaynaklardan, güvenilir delillerden ve verilerden yararlanınız.
Cevap: Kitap okumak her yaş için çok önemli bir konudur. Kitap okumak küçükten konuşmamızı düzenler. Okuduklarımızı daha çabuk anlamamızı sağlar. Kitaplar bizim gezmediğimiz, görmediğimiz merak ettiğimiz her ne varsa içerisinde saklar. Eğer açıp okursak bizde gezer ve görürüz. Düşüncelerimizi olgunlaştıran kitaplardır. İnsanlar kitap okumalı çünkü birbiriyle daha iyi iletişim kurarlar. Başaralı ve bilgili olurlar. Kelime haznemizi çoğaltır.


7. ETKİNLİK

Bugün yaşadığınız olayları düşününüz. Bu olayları tarih belirterek yazınız. Dilerseniz bugünden başlayarak bir günlük oluşturabilirsiniz.
Cevap: 

Sevgili Günlük ;                                                                                                                                                                                   01.05.2023

Sonraki Ödev:  Aşıklık Geleneği Nedir? Bildiğiniz Saz Şairleri Kimlerdir?

Bugün erkenden kalktım. ellerimizi ve yüzümü yıkayıp güzelce kahvaltımı yaptım. Bugün çok heyecanlı bir gün. Çünkü aylardır çalıştığımız yarışmamızın günü. Hemen hazırlanıp annem ve babamla okula geldik. Sınıflar arasında bilgi yarışması düzenlenmişti. Bugün yarışma günü. Sınıfça çok hazırlandık. yarışma başladı ve çok güzel gidiyordu. Yarışmayı bizim sınıf kazandı. Çok mutlu oldum. Emeklerimiz boşa gitmedi ve çalışmalarımız sonuç verdi. Ödül olarak sınıfımızı geziye götürecekler. Gezi gününü iple çekiyorum. Eve geldik ve çok yorulmuştum. Hemen yemek yedik ve dinlenmek için odama geçtim. Gezi gününü de yazmayı heyecanla bekliyorum.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap