Bir gün kuşlar havanın soğumaya başladığını görmüşler. Artık sıcak bir yere gitmeleri gerektiğini anlamışlar. Kuşların hepsi bir telaş ve hazırlık içerisindeymiş. Aralarındaki en büyük kuş lafa girmiş:
Büyük kuş- Evet sevgili arkadaşlarım, havalar soğumaya başladı ve sıcak bir yere göç etmemiz lazım.
Küçük kuş- Ama benim arkadaşımın kanadı kırıldı, iyileşmesini beklemeliyiz. İyileşmezse gelemez.
Küçük kuşu birkaç kuş daha desteklemiş.
Yaşlı kuş- Eğer onu beklersek burada donarak ölürüz. Bu yüzden gidelim.
Yaşlı kuş ve sürünün çoğu ardına bakmadan gitmiş. Küçük kuş dahil sadece 4 kuş, kanadı kırık kuşun yanında kalmışlar.
Yaralı kuş- Benimle kalma arkadaşım, git lütfen, kaderim böyleymiş. Seni iyi ki tanıdım.
Küçük kuş- Hayır sensiz asla gitmeyeceğim. Bunun bir yolu olmalı. Sen bizim arkadaşımızsın.
Küçük kuş, biraz düşündükten sonra diğer arkadaşlarına biraz çalı toplamalarını istemiş. Sonra hep birlikte yaralı kuşu içine koyabilecekleri bir sepet yapmışlar. Sonra yaralı kuşu içine koyarak sıcak yerlere birlikte gitmişler.
“Dostluk” Konulu Bir Fabl Yazınız. Yazınızın İçeriğine Uygun Bir Başlık Belirleyiniz.
Üç Dost
Bir evde yaşayan üç afacan varmış. Bu afacanlardan ikisi köpek birisi de kediymiş. Köpeklerin ismi Lodos ve Toros, kedinin ismi ise Pamukmuş. Bu şirin afacanlar, sahipleri işe gittiğinde tüm gün evin içinde oynarlarmış. Sahipleri Ali’nin işe gittiği bir gün yaramaz Lodos arkadaşlarına “Ben birazdan evdeki en sevdiğim mamanın kavanozunu açacağım ve içindeki mamayı yiyeceğim, Ali’ye de sizin yediğinizi söyleyeceğim” demiş. Toros hemen karşı çıkmış “Yaptığın çok yanlış Lodos, kendi yaptığın hareketlerin sonucuna katlanmalısın”, Pamuk da aynı kararlılıkla “bu kabul edilebilir bir şey değil” demiş. Kavanozu açıp tüm mamayı yemiş Lodos.
Akşam eve gelen Ali mama kavanozunda mama kalmadığını fark etmiş. Hemen dönüp afacanlara bu mamayı kimin bitirdiğini sormuş. Toros ve Pamuk hiç sesini çıkarmamış Lodos ise “bu ikisi yedi” demiş umursamaz bir tavırla. Arkadaşları Lodos’un söylediklerini yalanlamamış ve üçü de akşam mama yememe cezası almışlar. Arkadaşlarının kendisinin yerine ceza aldığını gören Lodos yaptığından çok utanmış ve özür dilemiş. “Beni ele vermediğiniz için çok teşekkür ederim” demiş. Pamuk ve Toros arkadaşlarının yanlış yaptığını anlamalarına sevinmiş ve “biz dostumuzu şikayet etmeyiz” demişler. Lodos bu olaydan çok büyük bir ders çıkarmış ve bir daha asla arkadaşları ile ilgili yalan söylememiş.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.