Yer altı su kaynakları dolmaktadır.
İnsanların ihtiyaç duyduğu tatlı su oluşmaktadır.
Tarım arazileri toprak ihtiyaç duyduğu sıvıyı almaktadır.
Tatlı su kaynakları yeniden dolmakta canlılara ev sahipliği yapmaktadır.
Alt yapı sorunları yaşanmaktadır.
Evlerde su baskını olabilmektedir.
Çatılarda yaşana sorunlar yüzünden damlar tavanlar akıtmaktadır.
Aşırı yağmur sele neden olmaktadır.
Çığ ve heyelan ve toprak kaymasına neden olmaktadır.
Kar yağışı ve sisli havalar trafik akışını sürekli olarak olumsuz bir yönde etkilemektedir. Kar yağışlarından fren mesafesinin artması nedeniyle sürücüler yavaş gitmesi gerekmektedir. Kış lastiklerini bazı bölgelerde lastik zinciri takmaları gerekmektedir. Hareket alanın azalması nedeniyle dönüşlerde dikkat edilmesi gerekmektedir. Sisli havalarda ise görüş mesafesinin azalmasından dolayı yavaş gidilmesi gerekmektedir. Ayrıca sisli havalarda normalden daha fazla araba mesafesi olması gerekmektedir.
Aniden yağmura falan yakalanmamak için yanımızda mutlaka şemsiye bulundurmalıyız. Bunu da evden çıkmadan hava durumunu kontrol ederek öğrenebiliriz.Artık tahmini yağmur saatleri bile bilinebiliyor
Yağışların olumsuz yönleri doğal afetlere sebebiyet vermesidir. Olumlu yönleri ise canlılar için temel yaşam kaynağı oluşturmasıdır. Tarımsal sulamada, içme suyunu karşılamada, yeraltı sularının dolmasında katkısı vardır.
Yağışlı havalarda hangi önlemler alınmalıdır
Yağışlı havalar trafiği olumsuz etkiler.Bunun için yağışlı havalarda yaya ve sürücüler çok dikkatli olmalıdır. Yayalar yanlarına mutlaka şemsiye ve yağmurluk almalı, tabanı kalın ayakkabılar giymeli ve yürürken dikkat etmelidir. Sürücüler ise araçların lastiklerini kar veya yağmura göre ayarlamalı, aşırı hızdan uzak durmalıdırlar.
Biraz uzun yazın bence