Gök Tanrı ve Tengricil dini bütün Türk ve Moğol halkının günümüz inanç sistemine katılmadan önceki inançlarıdır. Tengri’ye ibadet etmek, Şamanizm, Animizm, Totemizm ve Atalara ibadet etmek gibi inancın ana hatlarını oluşturmaktadır. Dolayısı ile Türkler Müslüman olmadan önce hayatlarında tek tanrılı inanç, Budizm, Şamanizm ve Maniheizm gibi inançlar sergilemekteydi. Türkler Abbasiler (Araplar) ile komşu olduktan ve Çinliler ile birlikte mücadeleye girdikten sonra Müslümanlığı yakından tanımıştır.
Türkler, Araplar ile dostluk ilişkisi kurdu. Bu süreçte kültürel açıdan etkilendi ve İslamiyet’i tercih etti. Bu doğrultuda İslam, Türk dini olmuştur ve Türkler o zamandan bu zamana kadar Müslüman’dır.
Türk ve Moğol halkının günümüz inanç sistemine katılmadan önceki inançlarına Gök Tanrı ve Tengricil inanış biçimi örnek gösterilebilir. Türkler Müslüman olmadan önce hayatlarını tek tanrılı inanç sistemiyle devam ettirmişlerdir.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.