Anasayfa Kitap Cevapları
7 Ocak 2024, 20:23 - Aysel Alpay Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 68-69-70-71. Cevapları MEB Yayınları

2. Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları

2. ÜNİTE Besinlerimiz: 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 68-69-70-71. Sayfa MEB Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları MEB Yayınları

1.Çeşitli besin içeriklerini günlük olarak yeterli miktarda tüketmektir.
2.Zeytin, mısır, fıstık, ceviz, badem gibi besinlerde bol miktarda bulunur.
3.Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korur.
4.Protein bakımından zengin bir besindir.
5.Beynin en önemli enerji kaynağıdır.
6.Bütün besinlerde bulunan, insan sağlığı için yaşamsal öneme sahip besin içerikleridir.
7.Vücutta yapıcı ve onarıcı olarak görev alır.
8.Sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesidir.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 69 Cevapları MEB Yayınları

B. Cümlelerdeki boşlukları, verilen kelimelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 69 Cevapları MEB Yayınları
1.Canlılara ihtiyaçları olan enerjiyi besinler sağlar.
2.Raf ömrünü uzatmak için paketlenmiş besinlerde katkı maddeleri kullanılır.
3.Tükettiğimiz besinlerin fazlası vücudumuzda yağ olarak depolanır.
4.Sağlıklı beslenmek için mevye ve sebzelerin taze ve doğal olması gerekir.
5.Meyveler ve sebzeler vitamin bakımından zengin gıdalardır.
6.Çürük ve küflü gıdalar sağlığımızı olumsuz yönde etkiler.
7.Satın aldığımız ambalajlı ürünlerin üzerinde TSE damgası olmalıdır.
8.Sigara kullananlarla aynı ortamda bulunanlar pasif içici olur.
9.Et, süt ve yumurtada protein bulunur.
10.Tüm besin gruplarından ihtiyacı kadar alan insanlar dengeli beslenmiş olur.


C. Aşağıdaki ifadeleri dikkatlice okuyunuz. Doğru ifadelerin başına “D”, yanlış ifadelerin başına “Y” yazınız. Yanlış olan ifadelerin doğrularını altlarındaki noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

1.(D) Proteinler, yaralandığımızda yaralarımızın iyileşmesini sağlar.
2.(Y) Vitaminler, vücudumuzun enerji kaynağıdır.
Cevap: Vitaminler bağışıklık sistemini güçlendirir.
3.(Y) Yağ içeren besinleri ihtiyacımızdan fazla tüketebiliriz.
Cevap: Tüm besinleri ihtiyaç duyduğumuz kadar tüketiriz.
4.(D) Hareket etmemiz için gerekli enerjiyi karbonhidratlardan alırız.
5.(D) Su ve mineraller, vücudumuzun sıvı dengesini korur.
6.(Y) Dondurucudan çıkardığımız besini tekrar dondurabiliriz.
Cevap: Tekrar dondurulması sağlıksızdır.
7.(D) Alkolden en çok etkilenen organ karaciğerdir.
8.(D) Asitli içecekler sağlığımıza zararlıdır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 152-153-154-155-156. Cevapları Sözcü Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları MEB Yayınları

Ç. Aşağıda verilen çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki besinlerden hangileri özellikle büyüme çağında kas gelişimi için tüketilmesi gereken besinlerdendir?
Cevap: C
A) Peynir-zeytin-ekmek
B) Tavuk-salata-yoğurt
C) Yumurta-süt-et
D) Ceviz-yumurta-balık


2. I. Tüm besinlerde bulunurlar.
II. Vücudumuzda düzenleyici olarak görev yaparlar.
III. Gün içerisinde tükettiğimiz besinlerdeki su, günlük su ihtiyacımızı karşılar.
Bu ifadelerden hangileri su ve mineraller için doğrudur?
Cevap: A

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) I, II ve II


3. Aşağıdakilerden hangisi alkol kullanımının zararlarından değildir?
Cevap: B
A) Böbreklerin sağlığını bozar.
B) Solunum güçlüğüne sebep olur.
C) Beyni olumsuz etkiler.
D) Karaciğer hastalıklarına neden olur.


4. Aşağıdaki besinlerden hangisi karbonhidrat açısından diğerlerinden daha zengindir?
Cevap: D

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları MEB Yayınları


5. Vitaminlerin vücudumuza sağladığı faydalarla ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C
A) Hastalıklara karşı korur.
B) Yorgunluk ve bitkinlik hissini azaltır.
C) Vücut ısısının dengelenmesinde görevlidir.
D) Kemik gelişimine katkı sağlar.


6. Sağlıklı ve dengeli beslenmek isteyen bir bireyin aşağıdakilerden hangisini yapması doğrudur?
Cevap: D
A) Öğle yemeğinde sadece meyve yemelidir.
B) İstediği besinlerden yiyebildiği kadar tüketmelidir.
C) Daha sağlıklı olduğu için tahıl ağırlıklı beslenmelidir.
D) Öğünlerde her besin grubundan ihtiyacı kadar tüketmelidir.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 112-114-115. Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları MEB Yayınları

7. Aşağıdaki tabloda numaralar ve harflerle belirtilen özelliklerden hangilerinin yeri değiştirilirse tablo doğru olur?

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları MEB Yayınları
Cevap: D

A) 1 ve a
B) 1 ve b
C) 3 ve b
D) 2 ve c


8. Bilinçli bir tüketici olarak aşağıdaki davranışlardan hangisini yapmamalıyız?
Cevap:
A) Hazır gıdalar yerine doğal ürünleri tercih etmeliyiz.
B) Paketlenmiş ürünlerin ambalajının parlak olmasına dikkat etmeliyiz.
C) Dondurulmuş gıdaları çözdürdükten sonra kısa sürede tüketmeliyiz.
D) Ürün satın alırken tavsiye edilen son tüketim tarihine dikkat etmeliyiz.


9. I. Enerji ve ısı verir.
II. Fazla tüketildiğinde obeziteye sebep olabilir.
III. Kemik ve kasları güçlendirir.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri yağların özelliklerindendir?
Cevap: A

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) I, II ve III


10. Gıdaların ihtiyaç duyulandan fazla alınarak kullanılmadan çöpe atılmasına gıda israfı denilmektedir.
Gıda israfının sebep olduğu zararlara ait ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B
A) Tüketebileceğimizden fazla alarak bütçemize zarar vermekteyiz.
B) Gereksiz yere kullandığımız kâğıtlar da gıda israfına girmektedir.
C) Daha fazla insana ulaşabilecek gıdaların boşa gitmesine sebep olmaktadır.
D) Oluşan atıkla üretimde kullanılan enerji de israf olmaktadır

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.