Anasayfa Kitap Cevapları
9 Nisan 2024, 4:52 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 223-224-225. Cevapları MEB Yayınları

7. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

7. TEMA Çocuk Dünyası: 4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa Sayfa 223-224-225. Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 223 Cevapları MEB Yayınları

1. Şiirin konusu nedir?
Cevap: Bir çocuğun çevrede sevdiği şeyler.

2. Şiirin ana duygusu nedir?
Cevap: Sevgi herkese duyulan duygudur.

3. Şiirde hayali öge bulunan dizeyi yazınız.
Cevap: “Karabiberlerin başıma değmesini,”


4. Şairle ilgili verilen bilgilerden hangisine ulaşılamaz?
Cevap: B) En sevdiği hayvan tavşandır.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları MEB Yayınları

5. Verilen cümlelerden hangisinde pekiştirmeli sözcük doğru yazılmıştır?
Cevap: B) Evinin önünde upuzun bir selvi ağacı vardır.


6. Tüm gün kuzenleriyle top oynayan Mehmet, eve geldiğinde annesinin uyarılarını dinlemeden büyük bir bardak soğuk su içivermişti. Akşama doğru Mehmet kendini kötü hissetmeye başladı. Mehmet’in ateşinin çıktığını fark eden annesi çok endişelendi. Mehmet’e ne olduğunu anlamak için doktora götürdü.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 104-105-106. Cevapları KOZA Yayınları

Verilen parça, metnin hangi bölümünden alınmış olabilir?
Cevap: B) Düğüm


7. Mangala, 48 taş ve 12 kuyu ile oynanan bir oyundur. Bu 48 taş, her kuyuya dörder adet olmak üzere dağıtılır. Her oyuncunun önünde yan yana bulunan 6 kuyu, o oyuncunun bölgesidir. Karşı tarafta bulunan kuyular ise rakip oyuncunun bölgesidir. Oyunun amacı, hazinede en fazla taşı biriktirmektir. Oyun sonunda en çok taşa sahip olan oyuncu, seti kazanmış olur.

Verilen metnin türü hangisidir?
Cevap: C) Bilgilendirici metin


8. Türkçe kitabınızdaki sözlük bölümü ile ilgili verilenlerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) Kitaptaki bazı sözcükler yer almaktadır.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 225 Cevapları MEB Yayınları

9. Aşağıdaki sayıları, yazım kurallarına dikkat ederek cümle içinde kullanınız.
Cevap:

12: Atılan ödev notunda 12 sayfa yapmam gerekiyor.
2021: 2021 tarihinde ablamın düğünü oldu.
II.: Sınavda II. soru yanlış çıkmış.
66.: İl genelinde yapılan sınavda 66. olmuş
100: Yapılan kompozisyon yarışmasının ödülü 100 TL’dir.

Sonraki Ödev:  Kütüphanede nasıl davranmamız gerekir

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 225 Cevapları MEB Yayınları
10. Grafiğe göre doğru olan ifadelerin başına (D), yanlış olanların başına (Y) yazınız.

Cevap:

(Y) Güneşli gün sayııs, diğer günlerin toplamından fazladır.
(D) Nisan ayında latı gün yağmur yağmıştır.
(Y) Parçalı bulutlu gün sayısı ile bulutlu gün sayısı eşittir.
(D) Güneşli gün sayısı diğerlerine göre fazladır.
(Y) Toplam gün sayısının yarısı bulutludur.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap