Anasayfa Kitap Cevapları
29 Eylül 2022, 13:35 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 106-107-108. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

2. Ünitede Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevapları

2. ÜNİTE Kesirlerle İşlemler: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 106-107-108 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 106 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

A. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz

1. 18/25 kesrinin birim kesri aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D. 1/18


2. Aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?
Cevap: B. 1/8 > 1/10 > 1/12


3. 24/54 kesrinin en sade biçimi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 106 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


4. 5/18, 7/18, 3/18 kesirlerinin büyükten küçüğe sıralanışı hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: B. 7/18 > 5/18 > 3/18


5. 7/29, 7/18 ve 7/25 kesirlerinin küçükten büyüğe sıralanışı hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: C. 7/29 < 7/25 < 7/18


6. Zeynep’in pul koleksiyonunda 248 pulu vardı. Zeynep, pullarının 3/8’ünü arkadaşına verdi. Zeynep, arkadaşına kaç tane pul vermiştir?
Cevap: C. 93

248 ÷ 8 = 31
31 . 3 = 93 tane pul vermiştir.


7. Erkan, parasının 4/9’ü ile mont aldı. Montun fiyatı 360 TL olduğuna göre montu almadan önce Erkan’ın kaç Türk lirası vardı?
Cevap: D. 810

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 56-58-59. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

360 ÷ 4 = 90 TL
90 . 9 = 810 TL’si vardır.


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

8. Yukarıda modellenen işlem hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: A.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


9. Aşağıda modellenen işlem hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: B.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


10. 2 tam 4/9 + 7/9 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


11. 3 tam 7/15 + 1 tam 3/5 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:  A.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


12. 3 tam 7/9 + 9 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


13. 8 – 3 tam 8/11 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

14. 6 tam 3/8 – 1 tam 3/16 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


15. Derya Hanım’ın 800 TL’si vardı. Parasının 5/8’ine manto,5/16’ine bir çift ayakkabı aldı. Derya Hanım’ın geriye kaç Türk lirası kalmıştır?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


B. Aşağıdaki çalışmaları yapınız

1. Eş aralıklara ayrımış aşağıdaki sayı doğrusunda, birim aralıklardan yararlanarak birim kesri belirleyip sayı doğrusunda gösterilen yerlere karşılık gelen kesirleri yazınız
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

2. Aşağıdaki kesirlerden birbirine eşit olanları eşleştiriniz
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

3. Aşağıdaki doğal sayılar ile bileşik kesirlerin arasına “=”, “>” ve “<” sembollerinden uygun olanı yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

4. Aşağıdaki ifadelerin doğru mu, yanlış mı olduğunu belirleyiniz. Doğru olanların kutucuğunu işaretleyiniz.
Cevap:

(X) a. Bir tam sayılı kesir, 0’dan farklı bir doğal sayı ile bir basit kesrin toplamına eşittir.
() b. Bir tam sayılı kesri bileşik kesre çevirirken tam kısmı kesrin payı ile çarpar, çarpıma paydayı ekleriz. Bulduğumuz sayıyı bileşik kesrin payına yazarız. Tam sayılı kesrin paydasını da bileşik kesrin paydası olarak yazarız.
(X) c. Bir kesri sadeleştirmemiz veya genişletmemiz bu kesrin değerini değiştirmez.
(X) ç. Basit kesir kadarı verilen bir çokluğun tamamını bulurken verilen sayıyı kesrin payına böler, bölümü kesrin paydası ile çarparız.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.