Anasayfa Kitap Cevapları
24 Aralık 2023, 22:31 - Sena Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173-174. Cevapları MEB Yayınları

Bir Çokluğun Belirtilen Yüzdesine Karşılık Gelen Miktarı Bulma Cevapları

3. Ünite 2. Bölüm Yüzdeler: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 172-173-174. Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları MEB Yayınları

ETKİNLİK

1) Aşağıdaki noktalı yerlere uygun sayıları yazınız. 
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları MEB Yayınları


2) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanlar için mavi, yanlış olanlar için kırmızı oku takip ederek kaç numaralı çıkışa ulaşılacağını bulunuz. 
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları MEB Yayınları1


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları MEB Yayınları

PEKİŞTİRELİM

1) Başak’ın girdiği sınavdaki her bir ders için sorulan soru sayısı ve doğru çözdüğü soruların yüzdelik gösterimi tabloda verilmiştir.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları MEB Yayınları

Başak tüm soruları cevaplamış ve hiç bir soruyu boş bırakmamıştır. Buna göre Başak sınavda toplam kaç soruyu yanlış cevaplamıştır?
Cevap:

Türkçe → 20 . (90/100) = 18 soru doğru
20 – 18 = 2 yanlış

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 30-33. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Matematik → 20 . (70/100) = 14 doğru
20 – 14 = 6 yanlış

Fen Bilimleri → 20 . (75/100) = 15 doğru
20 – 15 = 5 yanlış

Sosyal Bilgiler → 10 . (80/100) = 8 doğru
10 – 8 = 2 yanlış

İngilizce → 10 . (70/100) = 7 doğru
10 – 7 = 3 yanlış

2 + 6 + 5 + 2 + 3 = 18 yanlış


2) Şehirler arası çift yönlü karayollarında otomobiller için hız sınırı saatte 90 km’dir. Hız sınırı %10’u kadar aşıldığında ceza verilmemekte, %10’undan fazla aşıldığında ise ceza verilmektedir. Bir otomobil şehirler arası çift yönlü kara yolunda ceza aldığına göre otomobilin hızı doğal sayı olarak saatte en az kaç kilometredir? 
Cevap:

90 . (10/100) = 9 km
90 + 9 = 99 km
En az dediği için 100 km’de ceza alır.


3) Kayısı kurutulduğu zaman kütlesinin %30’unu kaybetmektedir. Sami, 250 kg kayısıyı kurutarak kuru kayısıların tamamını satmıştır. Bu satıştan 3500 TL kazanmıştır. Buna göre kayısı kurutulduğunda kayısının toplam kütlesi kaç kilogram azalmıştır?
Cevap:

250 . 30/100 = 75 kg kaybetmiştir.
250 – 75 = 175 kg kurutulduktan sonraki ağırlığı

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 145-146. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

4) Erdi, sokak hayvanlarını beslemek için mama almaya markete gitmiştir. Markette 1 kutu mamaya %30 indirim yapıldığını görmüştür. Erdi’nin alacağı mamanın 1 kutusu 40 TL olduğuna göre yapılan indirimin kaç Türk lirası olduğunu bulunuz. 
Cevap:

40 . 30/100 = 12 TL indirim yapılacaktır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.