6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 76-77-78-79-80. Cevapları
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 76-77-78-79-80. Cevapları MEB Yayınları bölümünde, ders kitabı sayfa 76-77-78-79-80 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “Unit 7 Holidays Cevapları” sayfalarını hazırladık. Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 76-77-78-79-80. Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı artırın.
Unit 7 Holidays Cevapları
7. Ünite Holidays: Bu sayfalarda geçmiş zamanda nerede olduğumuzu ve tatilde hangi aktiviteleri yaptığımızı anlatmayı öğrendik. Ayrıca gezip görme, yelken veya kayak gibi farklı tatil etkinliklerinin İngilizce karşılıklarını da pekiştirdik.
İçindekiler
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları MEB Yayınları
Warm-up (ısınma Etkinliği)
Answer the questions.
Çeviri: Soruları cevaplayın.
Do you like holidays?
Çeviri: Tatilleri sever misin?
Cevap: Yes, I do. I like holidays very much. (Evet, severim. Tatilleri çok severim.)
Where were you last summer?
Çeviri: Geçen yaz neredeydin?
Cevap: I was in Antalya last summer. (Geçen yaz Antalya’daydım.)
1. Read the dialogue and tick the activities in the dialogue.
Çeviri: Diyaloğu okuyun ve diyalogdaki aktiviteleri işaretleyin.
Cevap:
Diyalog metni: (Öğretmen ve Fiona konuşuyor)
Teacher: “Where did you go last summer, Fiona?” (Geçen yaz nereye gittin Fiona?)
Fiona: “We visited my grandparents in France.” (Fransa’da büyükanne/büyükbabamı ziyaret ettik.)
Teacher: “Cool! Did you stay with your grandparents?” (Harika! Büyükanne/büyükbabanla mı kaldın?)
Fiona: “Yes, we stayed with them. They have a house with a big garden.” (Evet, onlarla kaldık. Büyük bahçeli bir evleri var.)
Teacher: “What did you do there?” (Orada ne yaptınız?)
Fiona: “My brother and I climbed trees and picked fruit. I played with my brother, and we learned sailing. My mother walked in the forest every morning.” (Erkek kardeşimle ağaçlara tırmandık ve meyve topladık. Kardeşimle oynadım ve yelken kullanmayı öğrendik. Annem her sabah ormanda yürüdü.)
Teacher: “Did you enjoy your holiday?” (Tatilinden keyif aldın mı?)
Fiona: “Yes, I enjoyed it.” (Evet, keyif aldım.)

İşaretlenmesi gerekenler: 1 (sailing), 3 (picking fruit), 5 (walking in the forest)
İşaretlenmeyenler: 2 (skiing), 4 (swimming)
2. Read the dialogue in Part 1 again. Underline the mistakes in the sentences and correct them.
Çeviri: 1. bölümdeki diyaloğu tekrar okuyun. Cümlelerdeki hataların altını çizin ve düzeltin.
Cevap:
1. Fiona visited her friends last summer. → Fiona visited her grandparents last summer. (Fiona geçen yaz arkadaşlarını değil, büyükanne/büyükbabasını ziyaret etti.)
2. They stayed in a tent. → They stayed in a house. (Çadırda değil, bir evde kaldılar.)
3. Fiona and her sister learned skiing. → Fiona and her brother learned sailing. (Kız kardeşi değil erkek kardeşiyle, kayak değil yelken öğrendi.)
4. Fiona and her brother picked flowers. → Fiona and her brother picked fruit. (Çiçek değil, meyve topladılar.)
5. Her mother studied English every morning. → Her mother walked in the forest every morning. (Annesi İngilizce çalışmadı, ormanda yürüdü.)
6. Fiona didn’t enjoy her holiday. → Fiona enjoyed her holiday. (Fiona tatilinden keyif almadı değil, keyif aldı.)
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları MEB Yayınları
3. Match the words with the photos. There is one extra.
Çeviri: Kelimeleri fotoğraflarla eşleştirin. Bir tane fazladan var.
Cevap:
1 – h. skiing (kayak yapmak)
2 – d. river (nehir)
3 – f.(deniz kenarı)
4 – a. forest (orman)
5 – b. lake (göl)
6 – c. mountain (dağ)
7 – e. sailing (yelken)
8 – g. sightseeing (gezip görme)

Fazladan olan (kullanılmayan) kelime: i. walking (yürüyüş)
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 78 Cevapları MEB Yayınları
4. Read the texts and write the missing letters.
Çeviri: Metinleri okuyun ve eksik harfleri yazın.
Cevap:
1. SAILING (yelken), SWIMMING (yüzme), SIGHTSEEING (gezip görme)
2. WALKING (yürüyüş), CLIMBING (tırmanma), PICKING FRUIT (meyve toplama)
3. PLAYING SNOWBALL (kartopu oynama), SKIING (kayak)
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 79 Cevapları MEB Yayınları
5. Work in pairs. Look at the photos and make dialogues as in the example.
Çeviri: Çiftler halinde çalışın. Fotoğraflara bakın ve örnekteki gibi diyaloglar oluşturun.
Cevap:
Örnek:
A: Where was William last week? (William geçen hafta neredeydi?)
B: He was in Aspen. (Aspen’deydi.) A: What did he do? (Ne yaptı?) B: He learned skiing. (Kayak öğrendi.)
1. A: Where was Sophie last week? (Sophie geçen hafta neredeydi?)
B: She was in Uludağ. (Uludağ’daydı.) A: What did she do? B: She played snowball with her friends. (Arkadaşlarıyla kartopu oynadı.)
2. A: Where was Emma last week? (Emma geçen hafta neredeydi?)
B: She was in Madrid. (Madrid’deydi.) A: What did she do? B: She picked lavender flowers. (Lavanta çiçeği topladı.)
3. A: Where was Mehmet last week? (Mehmet geçen hafta neredeydi?)
B: He was in Antalya. (Antalya’daydı.) A: What did he do? B: He learned swimming. (Yüzme öğrendi.)
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 80 Cevapları MEB Yayınları
6. Look at the photos. Tick your favorite holiday activities and talk about them.
Çeviri: Fotoğraflara bakın. En sevdiğiniz tatil aktivitelerini işaretleyin ve onlar hakkında konuşun.
Cevap: Sailing, Swimming (yelken, yüzme — kişisel tercih)

I like sailing and swimming. I think they are exciting. (Yelken ve yüzmeyi severim. Bence heyecan vericiler.)
7. Listen to the texts and fill in the blanks.
Çeviri: Metinleri dinleyin ve boşlukları doldurun.
Cevap:
Hello! I am Ali. I was in Lisbon last year. (Merhaba! Ben Ali. Geçen yıl Lizbon’daydım.) I walked around the Bairro Alto region and 1 stayed in a small hotel. (Bairro Alto bölgesinde dolaştım ve küçük bir otelde kaldım.) I 2 enjoyed sightseeing because it has colorful streets. (Renkli sokakları olduğu için gezip görmekten keyif aldım.)
Hi! My name is Mete. I was in Hatay last summer because my grandparents live there. (Merhaba! Ben Mete. Büyükanne/büyükbabam orada yaşadığı için geçen yaz Hatay’daydım.) I 3 played games in the garden with my cousins and we 4 picked fruit from the trees. (Kuzenlerimle bahçede oyunlar oynadım ve ağaçlardan meyve topladık.) My grandmother 5 cooked meals for us. (Büyükannem bize yemek pişirdi.)
Hello! I am Amy. I was in Tokyo last spring. (Merhaba! Ben Amy. Geçen ilkbahar Tokyo’daydım.) I 6 traveled by train. (Trenle seyahat ettim.) I 7 visited my friends. (Arkadaşlarımı ziyaret ettim.) I 8 tasted Japanese food. I liked sushi and fish. (Japon yemeklerini tattım. Suşiyi ve balığı sevdim.) The city was crowded and busy. (Şehir kalabalık ve yoğundu.)

8. Read the texts and answer the questions.
Çeviri: Metinleri okuyun ve soruları cevaplayın.
Cevap:
1. Where was Ali last year? (Ali geçen yıl neredeydi?)
→ He was in Lisbon. (Lizbon’daydı.)
2. Did he enjoy sightseeing? (Gezip görmekten keyif aldı mı?)
→ Yes, he did. (Evet, aldı.)
3. Where was Mete last summer? (Mete geçen yaz neredeydi?)
→ He was in Hatay. (Hatay’daydı.)
4. What did he do last summer? (Geçen yaz ne yaptı?)
→ He played games in the garden with his cousins, and they picked fruit from the trees. (Kuzenleriyle bahçede oyunlar oynadı ve ağaçlardan meyve topladılar.)
5. Where was Amy last year? (Amy geçen yıl neredeydi?)
→ She was in Tokyo last spring. (Geçen ilkbahar Tokyo’daydı.)
6. Did she travel by bus? (Otobüsle mi seyahat etti?)
→ No, she didn’t. She traveled by train. (Hayır, etmedi. Trenle seyahat etti.)













