Anasayfa Kitap Cevapları
18 Nisan 2022, 14:30 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 121-126. Cevapları Berkay Yayıncılık

Orantı ile İlgili Problemler Cevapları

4. Ünite: 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 121-122-123-124-125-126. Sayfa Berkay Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları Berkay Yayıncılık

Bir kafede, günlük 150 L limonata tüketilmektedir. Buna göre, kafede 8. gün tüketilen limonata miktarı ile 8 günde tüketilen toplam limonata miktarı arasında nasıl
bir ilişki olabilir? Açıklayınız.

Cevap:

8. gün → 150 L
8 günde toplam → 150 . 8 = 1200  L tüketilir. Biri diğerinin 8 katıdır.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Berkay Yayıncılık

1. 16 ve 17 yaşlarındaki iki arkadaş, yaz tatilinde çalışarak kazandıkları 396 TL’yi yaşları ile doğru orantılı olacak şekilde paylaşıyorlar. Buna göre her bir arkadaş kaç TL alır?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Berkay Yayıncılık


2. Koşu yarışına katılacak olan Sinan, her gün azimle 12 km koşarak antrenman yapmaktadır. Buna göre Sinan, 3 hafta sonraki yarışa kadar kaç km koşar?
Cevap:

3 . 7 = 21 gün
12 . 21 = 252 km

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 227-228. Cevapları MEB Yayınları

3. Meltem, 20 dakikada 50 sayfa kitap okuyor. Buna göre Meltem, aynı hızla 12 dakikada kaç sayfa kitap okur?
Cevap:

20 dakikada 50 sayfa
12 dakikada   x sayfa

(50 . 12)/20 = 30 sayfa okur.


4. Tabanı, bir kenar uzunluğu 8 cm olan kare şeklindeki bir havuzun planı
yandaki gibidir. Plan, 1/300 ölçekle çizildiğine göre havuzun tabanının çevre uzunluğu gerçekte kaç m’dir?

Cevap:

8 . 300 = 2400 cm bir kenarı
2400 . 4 = 9600 cm
= 96 metre


5. Bir tarladan, geçen yıl 120 ton fındık toplandı. Bu yıl toplanan fındık miktarı, geçen yıl toplanan fındık miktarının 7/10’u kadar fazla olduğuna göre bu yıl kaç ton fındık toplanmıştır?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Berkay Yayıncılık


6. . Bir mağazada satılan kazakların her birinin fiyatı 160 TL’dir. Mağazadaki kazakların fiyatı 5/8’i oranında indirilirse kazakların her birinin  fiyatı kaç TL olur?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Berkay Yayıncılık


7. Bir işçi, bir duvarı günde 5 saat çalışarak 80 günde örüyor. İşçi, aynı hızla günde 8 saat çalışırsa duvarı kaç günde örer?
Cevap:

5 saat    80 günde
8 saat      x günde
5 . 80 = 8. x
x = 50 günde örer.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.