Anasayfa Kitap Cevapları
8 Mayıs 2022, 18:06 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 141-142. Cevapları Berkay Yayıncılık

7. Sınıf Matematik 4. Ünite Değerlendirmesi Cevapları

4. Ünite: 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 141-142. Sayfa Berkay Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 141 Cevapları Berkay Yayıncılık

1. Bir otoparktaki minibüs sayısının, otomobil sayısına oranı 2/13’tür. Otoparkta 24 minibüs olduğuna göre kaç otomobil vardır?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 141 Cevapları Berkay Yayıncılık


2. Deniz, marketten 300 g fıstık aldı ve 7,20 TL ödedi. Buna göre 1 kg fıstığın fiyatı kaç TL’dir?
Cevap:

7,4/3 = 2,40
1000 . 2,40 = 24


3. Bir simitçi, her gün 130 simit satıyor. Buna göre geçen gün sayısı ile simitçinin sattığı simit sayısının orantılı olup olmadığını belirleyiniz.
Cevap: Her gün sattığı için geçen gün ve sattığı simit sayısı orantılıdır.


4. Basketbolcu olan Semih’in oynadığı maç sayısı ile maçlarda takımına kazandırdığı toplam sayı, yandaki tabloda verilmiştir. Tabloya göre Semih’in oynadığı maç sayısı ile takımına kazandırdığı sayıların orantılı olup olmadığını belirleyiniz
Cevap: Orantılı değildir. Düzenli bir şekilde artmalı veya düzenli bir şekilde azalma göstermelidir.


5. Bir tır, yaptığı her seferinde 40 ton odun taşıyabilmektedir. Buna göre tırın yaptığı sefer sayısı ile taşıdığı odunun kütlesi (ton) arasındaki ilişkiyi tablo ve denklemle ifade ediniz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 141 Cevapları Berkay Yayıncılık


6. Bir hayvanat bahçesindeki aslanlar, her gün 80 kg et yemektedir. Buna göre geçen gün sayısı ile aslanların yediği toplam et miktarını (kg) tablo ile belirterek bir orantı oluşturunuz. Orantı sabitini belirleyiniz ve yorumlayınız
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 141 Cevapları Berkay Yayıncılık


7. x ile y doğru orantılıdır. x = 7 iken y = 25 ise x = 35 iken y kaç olur?
Cevap: D) 125

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 47-48-51. Cevapları MEB Yayınları

x = 7
y = 25

7/25 = 35/y
7y = 875
y = 125


8. (x + 1) ile y ters orantılıdır. x = 2 iken y = 10 ise x = 5 iken y kaç olur?
Cevap: A) 5

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 141 Cevapları Berkay Yayıncılık


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları Berkay Yayıncılık

9. Yukarıdaki ifadede verilen noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap: “50 m kumaş, uzunlukları 3 ve 7 ile doğru orantılı olacak şekilde iki parçaya ayrılıyor. Buna göre büyük kumaşın uzunluğu 35 m, küçük kumaşın uzunluğu 15 m olur.”


10. Seda, projesini günde 3 saat çalışarak 15 günde bitiriyor. Seda, aynı hızla günde 5 saat çalışsaydı projesini kaç günde bitirirdi?
Cevap: B) 9

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları Berkay Yayıncılık


11. Yandaki tabloda, a ile b değişkenlerinin bazı değerleri verilmiştir. Tabloya göre a ile b değişkenlerinin ters orantılı olup olmadığını belirleyiniz
Cevap: a ve b her zaman ters orantılıdır. çarpımları her zaman 105 eder.


12. İstanbul’da bulunan Miniatürk’te, Galata kulesinin maketi 1/25 ölçekle küçültülmüştür. Buna göre Miniatürk’teki 150 cm’lik bir uzunluk gerçekte kaç m’dir?
Cevap:
150 . 25 = 3750
3750÷ 100 = 37,5 m.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 29-31-34-35. Cevapları MEB Yayınları

13. 40 mL’lik bir sıvı ile 2 L’lik su kullanılarak bir karışım oluşturuluyor. Aynı oranda başka bir karışım oluşturulmak istenirse karışıma 3060 mL sıvı katıldığında karışım kaç L olur?
Cevap:

1/25 = 150
150 . 25 = 3750 cm
= 37,50 m


14. Aşağıda verilen ifadeler doğru ise ifadelerin başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları Berkay Yayıncılık


15. %40 indirimli fiyatı 3000 TL olan bir koltuk takımının indirimden önceki fiyatı kaç TL’dir?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları Berkay Yayıncılık


16. Maaşı 2100 TL olan bir işçinin maaşına zam yapılıyor. İşçinin zamlı maaşı 2730 TL olduğuna göre maaşına yüzde kaç zam yapılmıştır?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları Berkay Yayıncılık


17. KDV’li fiyatı 236 TL olan bir ürüne uygulanan KDV oranı %18 olduğuna göre KDV tutarı kaç TL’dir?
Cevap:

236/118 = 2
2 . 100 = 200 ürünün KDV’siz fiyatı
236 – 200 = 36 TL KDV uygulanmıştır.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.