Anasayfa Kitap Cevapları
16 Şubat 2024, 2:49 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 85-88. Cevapları MEB Yayınları

Rasyonel Sayı Problemleri Cevapları

2. ÜNİTE Sayılar Ve İşlemler: 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 85-86-87-88. Cevapları MEB Yayınları

Rasyonel Sayı Problemleri Cevapları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 85 Cevapları MEB Yayınları

➢ Bir konutun salonu için en az kaç fayans kullanılmıştır?
Cevap:

Kısa kenar → 3 tam  1/2 = 7/2 m
Uzun kenar → 5 tam 1/4 = 21/4 m

7/2 . 100 = 700/2 = 350 cm
21/4 . 100 = 2100/4 = 525 cm

350 . 525 = 183 750 cm odanın alanı
25 . 25 = 625 bir fayansın alanı
183 750 ÷ 625 = 294 fayans kullanılır.

➢ Bir konutun salonu için tanesi 18,40 Türk lirası olan fayanslardan en az kaç liralık fayans kullanılmıştır?
Cevap:

294 . 1840/100 = 540 960/100 = 5409,6 liralık fayans kullanılmıştır.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları MEB Yayınları

SIRA SİZDE

1. a bir doğal sayı olmak üzere 1/4 ile 4/7 arasında kaç tane a/28 rasyonel sayısı vardır?
Cevap:

1/4 < x < 4/7 → paydaları eşitleriz
7/28 < x < 16/28
x = 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 → toplamda 8 tane sayı vardır.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 137. Cevapları MEB Yayınları

2. Kütleleri 32,4 kg, 30,6 kg ve 35,8 kg olan üç kardeşin kütleleri toplamı kaç kilogramdır?
Cevap: 324/10 + 358/10 + 306/10 = 988/10 = 98,8 kg


3. Bir ipe, ipin 2/7 ’si kadar daha eklenince orta noktası 8 cm kayıyor. Bu ipin başlangıçtaki uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap: 56


4. Ahmet Bey, evini boyatmak için bir boya şirketinden üç işçi ile anlaşır
1. işçi: “Ben bir günde evin 1/6 ’sını boyarım.”
2. işçi: “Ben bir günde evin 1/12 ’sini boyarım.”
3. işçi: “Ben bir günde evin 1/24 ’ünü boyarım.” dediğine göre bu üç işçi birlikte üç günde evin kaçta kaçını boyar?
Cevap:

1/6 + 1/12 + 1/24 → paydaları eşitleriz
4/24 + 2/24 + 1/24 = 7/24 1 günde
3 . 7/24 = 21/24 3 günde boyanacak alan


5. Ayşe, mahalle sütçüsünden aldığı 2 litre sütün 2/5’ini kardeşiyle içmiş, 1/4’üyle babasına pasta yapmıştır. Kalan sütün 3/7 ’siyle de süt tatlısı yapmıştır. Ayşe’nin elinde sütün kaçta kaçı kalmıştır?
Cevap:

2 . 2/5 = 4/5 kardeşiyle içtiği süt
2 . 1/4 = 1/2 babasına pasta yapmıştır
4/5 + 1/2 → paydaları eşitleriz
8/10 + 5/10 = 13/10

2 – 13/10 → paydaları eşitleriz
20/10 – 13/10 = 7/10 kalan kısım

7/10 . 3/7 = 3/10 sütlü tatlıya harcanan miktar
7/10 – 3/10 = 4/10 = 2/5 kalan kısım

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 106-110. Cevapları Berkay Yayıncılık

6. Bir sınavda sorulan 40 sorunun 2/5’i genel kültür, kalan soruların 7/12’si matematik sorularıdır. Geriye kalan sorular Türkçe dersine ait olduğuna göre bu sınavda kaç tane Türkçe sorusu sorulmuştur?
Cevap:

40 . 2/5 = 16 soru genel kültür sorusu
40 – 16 = 24 soru kalan

24 . 7/12 = 14 soru matematik sorusu
24 – 14 = 10 soru Türkçe dersinden sorulmuştur.


7. Selim borcunun ilk hafta 3/10 ’unu, 2. hafta 3/16 ’sını, 3. hafta 1/8’ini, kalan borcunu da 4. hafta ödemiştir. Son hafta 93 Türk lirası ödediğine göre Selim’in toplam borcu kaç Türk lirasıdır?
Cevap:

3/10 + 3/16 + 1/8 → paydaları 80’de eşitleriz.
24/80 + 15/80 + 10/80 = 49/80 Üç haftada ödenen miktar

Tamamı 80/80 ise
80/80 – 49/80 = 31/80 → 4. hafta ödenen kısım
31/80 = 93 TL ise
93 ÷ 31 = 3
80 . 3 = 240 TL toplam borcudur

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap