7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 100-101-102-103-104-105. Cevapları Yıldırım Yayınları bölümünde, ders kitabı sayfa 100-101-102-103-104-105 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “Seyahatnamelerde Osmanlı Cevapları- 2” Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 100-101-102-103-104-105. Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı artırın.
İçindekiler
2. ÜNİTE Osmanlı Devleti ve Kültür: 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 100-101-102-103-104-105. Sayfa Yıldırım Yayınları
Seyahatnamelerde Osmanlı Cevapları- 1 Sayfa 94-95-96-97-98-99
Seyahatnamelerde Osmanlı Cevapları 2 Sayfa 100-101-102-103-104-105
Osmanlı Devleti’nde çiçek hastalığına karşı aşı yapılmasından hareketle dönemin tıbbi düzeyi hakkında neler söylenebilir? Aşağıya yazınız.
Cevap: Yapılan bilimsel çalışmalarla tıp alanında ilerlediklerini söyleyebiliriz.
Lady Mantagu’nun yazdıklarından ve fotoğraftan yararlanarak Selimiye Camii hakkında hangi bilgilere ulaşılabilir?
Cevap: Selimiye Camii’nin büyük ve gösterişli bir yapı olduğuna ve yapıda çini sanatından yararlanıldığı bilgilerine ulaşılabilir.
Gerard de Nerval’ın yazdıklarından ve gravürden hareketle Kapalıçarşı’yla ilgili hangi bilgilere ulaşılabilir?
Cevap: Büyük, sağlam ve taştan bir yapı olduğuna, içinde kadın giysileri, terlikler, altın gümüş kakmalı mobilyalar ve kumaşlara kadar bir çok şeyin satıldığı bilgilerine ulaşabiliriz.
Mary Mills Patrick’in yazdıklarından İstanbul ve Erzurum ile ilgili hangi bilgilere ulaşılabilir?
Cevap: İstanbul’un iki kıtayı birleştirdiğini, o dönemdeki camiler, hamamlar, dolambaçlı çarşılara sahip olduğundan bahsetmiştir. Erzurum için ise evlerinin yapısından, vazo, tepsi kap kacak gibi eşyaların üretildiğinden bahsetmiştir.
Evliya Çelebi’nin yazdıklarından ve gravürden hareketle o dönem Çorum ve Ankara kültürel özellikleri hakkında hangi çıkarımlarda bulunulabilir?
Cevap: Çorumda kış soğuklarına rağmen bağ bahçe kültürü olduğunu, kadınlarının giyim tarzlarının nasıl olduğu bilgilerine ulaşılabilir. Ankara için ise İslam’ın eline nasıl geçtiğine, kaleden ve yanında bir sürü konaktan oluştuğundan bahsedilmektedir.
Osmanlı Dönemi’nde İstanbul’u ziyaret eden seyyahların ve görevlilerin yazdıklarından yararlanarak Osmanlının kültür, sanat ve estetik anlayışı hakkında bir kompozisyon yazınız.
Cevap: İstanbul’u Osmanlı döneminde ziyaret eden seyyah ve görevlilerin yazdıklarına bakarak çok kültürlü bir kent olduğundan bahsedebiliriz. İki yakaya birbirine bağlayan denizinin etrafının yeşilliklerle süslenmesi İstanbul’un güzelliklerindendir. Çini sanatı gibi yaptıkları sanatları mimari yapılarına da yansıtmışlardır. Camileri büyük ve görkemlidir. Camilerine bakarak çini sanatından faydalandıklarını söyleyebiliriz. Labirent gibi olan kapalı çarşılarında kumaştan mobilyaya, elbiseden çanak çömleğe bir çok eşya bulunabilir. İnsanları çok yardımsever ve merhametlidir. Hayır yapmayı severler. Bunu da yapılan su çeşmelerinden yollardan ve durumu olmayan insanlara destek olmalarından anlayabiliriz.
A. İstanbul’un fethi, Türk ve dünya tarihinde önemli bir yere sahiptir. İstanbul’un fethinin sonuçlarını aşağıdaki kutucuklara yazınız.
Cevap:
B. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.
Cevap:
Seyahatnamelerde Osmanlı Cevapları- 1 Sayfa 94-95-96-97-98-99
Seyahatnamelerde Osmanlı Cevapları 2 Sayfa 100-101-102-103-104-105
Osmanlı Devleti döneminde yaşayan bir yönetici olarak üretimde sürekliliği sağlamak için öncelikle tarımı teşvik ederdim sonrası aklıma gelmiyor. Ama öncelik tarım
Allah razı olsun burası olmazsa biz ne yaparız kısaca teşekkürler o kadar 😀