Bilindiği üzere bitki ve yiyecekler kendi hallerinde bırakıldıklarında bir süre sonra çürümeye başlamaktadır. Her bitki ve yiyecek zaman içerisinde mutlaka çürümektedir.
Bu çürümenin asıl nedeni bitki ve yiyecekler üzerindeki bakteriler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bakteri ve mikroorganizmalar yerleşmiş oldukları yiyecek ve bitkilerin üzerinde onları parçalamaya ve öğütmeye başlarlar. Bu sürecin bir sonucu olarak da bakteri ve mikroorganizmalar ile temas eden yiyecek ve bitkiler çürümeye başlarlar. Özellikle maya ve küf gibi mikroorganizmaların besinler üzerinde hızlı çürümelere yol açtığı bilinmektedir. Havadaki mikroorganizmalardan korumak için hava ile teması kesilen yiyecekler daha uzun süre taze kalabilmekte ve çürümeden durabilmektedir.
Bitkiler ve yiyeceklerin bir dayanıklılık süresi vardır. Bu süre geçtiği zaman bitkiler bozulurlar ve çürümeye başlar. Yiyeceklerin üzerinde bakteriler bulunur bu da yiyeceklere zarar verir.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.