5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 154-155 Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 154-155 Cevapları bölümünde, ders kitabı sayfa 154-155 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “4. Ünite Performans Görevi Cevapları” Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 154-155 Cevapları MEB Yayınları sorularını dikkatlice inceleyin. Başarınızı artırın.


4. Ünite Performans Görevi Cevapları

4. Ünite- Peygamber Kıssaları: Araştırma raporunun hangi ölçütlere göre puanlanacağı ve öğrencilerin kendi çalışmalarını nasıl öz değerlendirmeye tabi tutacakları açıklanıyor.

Önceki Sayfalar: 152-153


5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları

Dereceli Puanlama Anahtarı

Bu tablo, hazırladığınız araştırma raporunun öğretmeniniz tarafından hangi ölçütlere göre puanlanacağını gösterir; 1 “geliştirilmesi gerekir”, 2 “kabul edilebilir”, 3 “başarılı” seviyesini ifade eder.

  1. Nakli Delilleri Kullanma: (1) Peygamberlerin görevleriyle ilgili nakli delillere (ayetlere) yer verilmemiş, görevler kaynaklarla desteklenmemiştir. (2) Nakli deliller (ayetler) kullanılmış ancak bu delillerle peygamberlerin görevleri arasındaki ilişki tam olarak kurulmamıştır. (3) Nakli deliller (ayetler) amaca uygun kullanılmış, bu delillerden yola çıkılarak peygamberlerin görevlerine dair tutarlı genellemeler yapılmıştır.
  2. Sentezleme: (1) Peygamber kıssalarında verilen öğütler arasında ilişki kurulmamıştır, günlük hayata dair özgün ilkeler ve örnekler sunulmamıştır. (2) Peygamber kıssalarındaki öğütler incelenerek bazı ilkeler oluşturulmuştur ancak bu ilkelerin uygulama örnekleri kısıtlı kalmıştır. (3) Farklı peygamber kıssalarındaki öğütler birleştirilerek özgün bir bütün oluşturulmuştur; bu ilkelere uygun yaşam örnekleri net şekilde açıklanmıştır.
  3. İçerik: (1) Yönergede belirtilen sorular (kavim, görev, peygamberlik nedeni) cevapsız bırakılmış, rapor taslağına uyulmamıştır. (2) İstenen bilgilerin büyük çoğunluğuna yer verilmiş ancak raporun bazı bölümleri (çıkarımlar veya örnekler) yüzeysel kalmıştır. (3) Seçilen üç kıssa da tüm detaylarıyla (kavim, görev, örnek olma vb.) incelenmiş, yönergedeki tüm içerik unsurları eksiksiz tamamlanmıştır.

Kendi raporumu bu ölçütlere göre değerlendirdiğimde, her üç ölçütte de “başarılı (3)” seviyesine ulaştığımı düşünüyorum çünkü raporumda üç kıssayı da ayetlerle destekleyerek anlattım ve kıssalardan kendi hayatım için somut ilkeler çıkardım.


Farklı bir sayfa mı arıyorsunuz?
İhtiyacınız olan içeriğe aşağıdaki ana kaynaklardan ulaşabilirsiniz:

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları

Öz Değerlendirme Formu

Bu form, kendi performansımı değerlendirmem amacıyla hazırlanmıştır. Aşağıdaki ifadeleri değerlendirdim:

  1. Raporu yazmadan önce konuyla ilgili hazırlık yaptım. → Evet
  2. Konuyla ilgili uygun kaynakları kullandım. → Evet
  3. Elde ettiğim bilgileri doğru şekilde kaydettim. → Evet
  4. Çalışmayı zamanında tamamladım. → Evet
  5. Çalışmanın sonuçlarını yorumladım. → Evet

1. Çalışma sırasında şu noktaları kolaylıkla yaptım:

Kısa Cevap: Kıssaları okumayı ve öğütleri belirlemeyi kolaylıkla yaptım.

Cevap: Seçtiğim peygamberlerin kıssalarını okumayı ve onlardan çıkarılacak öğütleri belirlemeyi kolaylıkla yaptım.

2. Çalışma sırasında şu kısımlarda zorlandım:

Kısa Cevap: Doğru ayetleri bulup nakli delil olarak eklerken zorlandım.

Cevap: Kıssalarla ilgili doğru ayetleri bulup raporuma nakli delil olarak eklerken biraz zorlandım.

3. Çalışmayı yeniden yapacak olsaydım şunlara dikkat ederdim:

Kısa Cevap: Kaynak taramasına daha erken başlar, notlarımı düzenli tutardım.

Cevap: Kaynak taramasına daha erken başlar ve notlarımı daha düzenli tutardım.


Sonraki Ödevler